Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Hvordan gjøre flere søknader om ESTA-visumfritak?

Redigert: okt. 15, 2022  | Tags: Visa Waiver-programmet, Group ESTA-applikasjoner, ESTA

Introduksjon

Reisende som sender inn ESTA-søknader vil ofte være fulgt av familiemedlemmer, kolleger, venner eller annet reisefølge. Heldigvis tillater CBP (Customs and Border Protection – Toll- og grensebeskyttelse) at du kan sende inn flere, eller en gruppe av ESTA-søknader for å spare tid.

Hvordan kan jeg sende inn flere søknader?

Du kan sende inn flere søknader ved å velge «Gruppe med søknader» på hjemmesiden. Alternativt kan du velge «Søk»-alternativet og legge til individuelle søkere etter behov.

Opprette en Gruppe med søknader

Følgende informasjon er påkrevd for å opprette en Gruppesøknad. Denne informasjonen bør reflektere gruppens Kontaktperson:

  • Etternavn
  • Fornavn og mellomnavn               
  • Fødselsdato
  • E-postadresse

Administrere en Gruppe med søknader

Når Gruppekontakten er opprettet, kan du legge til en ny søknad for gruppen, ved å velge «Legg til ny søknad».

Hvis Gruppekontakten trenger å legge til flere personer i gruppen som fortsatt ikke har betalt for sin ESTA, kan de velge «Legg til ubetalt søknad»-alternativet for å legge til søkerens enkeltsøknad. Søkerens passnummer og fødselsdato er også påkrevd, sammen med ESTA-søknadsnummeret eller søkerens statsborgerskapsland, og passet utstedelse- og utløpsdatoer.

Utføring av betalingen

En gruppesøknad kan betales for når det er minst to søknader i gruppen. Alle søknadene må være betalt innen 7 dager etter at gruppen er opprettes. Etter 7 dager vil informasjonen utløpe, og Gruppekontakten, eller en annen enkeltperson som gjør gruppesøknaden, vil måtte opprette gruppen på nytt, så vel som å legge til og sende inn søknadene igjen.

Tilgang til Gruppesøknadene

En Gruppe med søknader kan hentes opp med Gruppe-ID og etternavn, fornavn og mellomnavn, fødselsdato og e-postadresse for Gruppekontakten. Etter å ha fått tilgang til gruppen, kan du se Gruppen med søknader, oppdatere informasjonen for hver søker, legge til eller fjerne søkere i gruppen, betale for alle søkerne i gruppen, så vel som å sjekke den individuelle statusen for hver søknad. Når betaling har blitt sendt inn, kan søkerinformasjon ikke lenger redigeres, bortsett fra søkerens e-postadresse og oppholdsadresse i USA.

Sjekke status

Status for hver reisende innen gruppen vil vises på dashbordet til Gruppekontakten. Hvert medlem av gruppen vil ha forskjellig stauts gjennom den 72-timers ESTA-behandlingsperioden. Noen søknader vil bli behandlet med et raskere svar enn andre. CBP gir som råd at opptil 72 timer kan være nødvendig for å behandle en søknad. Søknader som er «På vent» og «Reise ikke autorisert» vil ikke påvirke ESTA-avgjørelsene for andre medlemmer i gruppen.

Hvor mange søknader kan jeg sende inn med en enkelt betaling?

Maksimalt 50 søknader kan sendes inn med en enkelt betaling.

Kan jeg legge til flere søknader etter at jeg har sendt inn betaling?

Nei, etter at alle søknadene i gruppen er betalt, vil du ikke være tillatt å legge til flere søknader. Du kan derimot opprette en ny gruppe for ytterligere søknader, eller sende inn søknader for reisende i din gruppe individuelt. Å sende inn ytterligere søknader utenfor den originale gruppen vil ikke påvirke CBPs avgjørelse om å godkjenne eller avvise en ESTA for disse reisende.

Hva er fordelen ved å sende inn flere eller gruppesøknader?

Å sende inn en Gruppe med søknader lar gruppekoordinatoren gjøre en enkelt betaling for å sende inn alle søknadene innen gruppen, heller en å sende inn en betaling for hver enkeltstående søknad.

Må medlemmer av gruppen reise sammen?

, så lenge en reisende har en godkjent ESTA, kan de reise til USA via luft eller hav.

Hva om noen av medlemmene i gruppen ankommer over land?

Reisende som reiser inn i USA over land, over den kanadiske eller meksikanske grensen, vil ikke måtte søke om en ESTA. De vil bli påkrevd å fylle inn et I-94/I-94W-skjema, der gjeldende, på den amerikanske grensen.

Konklusjon

Flere ESTA-søknader kan sendes inn ved å enten legge til søknader individuelt, eller ved å opprette en Gruppe med søknader. I begge tilfeller av flere søknader, kan søknadene administreres og sendes inn med en enkelt betaling.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA