Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

ESTA for italienske statsborgere

ESTA for italienske statsborgere

Berettigelse til ESTA

Valid Italienske statsborgere kan søke om ESTA
Valid Italia ble med i Visa Waiver-programmet i 1989
Valid Italia er et aktivt medlem av Visa Waiver-programmet.

Andre krav til ESTA

ESTA gjelder for besøkpå mindre enn 90 dager.
➤ Reisende som ankommer via land-, luft- eller sjøveien, må ha ESTA.
Gyldig elektronisk og maskinlesbart pass er påkrevd
ESTA er for turisme-, forretnings-, transitt-, medisinske eller transittformål
➤ Det kreves en separat ESTA-søknadfor hvert spedbarn, barn, ungdom eller voksen reisende.


Sist oppdatert 1. februar 2023

Kan italienske statsborgere søke om ESTA?

Italienske statsborgere kan søke om ESTA-visumfritak (Electronic System for Travel Authorization) for å reise til USA. ESTA gjør det mulig for italienske statsborgere å besøke USA for turisme, forretninger, transitt, medisinske formål og korte studieopphold uten visum i opptil 90 dager per besøk. Italia ble tatt med i Visa Waiver-programmet i 1996. På grunn av sikkerhetstiltak for å håndtere terrortrusler har det imidlertid blitt nødvendig å forhåndsscreene reisende før ankomst til USA.

ESTA ble opprettet i 2009 for å effektivisere behandlingen av visumfritakssøkere og for å gi U.S. Customs and Border Protection og Department of Homeland Security (DHS) muligheten til å forhåndsscreene reisende mot en rekke databaser med flyforbud, kriminelle og terrorister. Siden 2009 har italienske statsborgere måttet ha en godkjent ESTA-søknad for å kunne reise inn i USA.

Kan en italiensk statsborger bli lenger enn 90 dager?

Italienske statsborgere som ønsker å reise inn i USA i mer enn 90 dager, eller for andre formål enn de som er tillatt under ESTA-programmet, må søke om et annet visum. Du finner mer informasjon ved å gå inn på det amerikanske utenriksdepartementets nettsted og bruke det gratis"Visa Wizard-verktøyet ".

Kan en italiensk statsborger forlenge sitt ESTA utover 90 dager?

Når du har fått innreisetillatelse til USA under Visa Waiver-programmet, har du ikke rett til å forlenge oppholdet utover den opprinnelige perioden på 90 dager. Du må derfor forlate USA i løpet av de 90 dagene. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du forlenger oppholdet, kan du gå inn på USCIS' (U.S. Citizenship and Immigration Services) nettsider.

Kan en italiensk statsborger endre status etter innreise til USA?

Etter at du har reist inn i USA under Visa Waiver-programmet, har du ikke lov til å endre status i USA. Hvis du vil vite mer om dette, kan du gå til siden Change My Nonimmigrant Status på nettstedet til U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS).

Når bør en italiensk statsborger søke om ESTA?

Det anbefales at italienske statsborgere fyller ut ESTA-søknaden 72 timer før avreisedato. Du finner mer informasjon ved å gå til ESTA-kravene eller siden med ofte stilte spørsmål om ESTA. Vi anbefaler at du leser gjennom disse sidene før du starter en ESTA-søknad for å unngå forsinkelser eller risikoen for at ESTA avslås.

Det er et krav at man må være italiensk statsborger før man kan søke om ESTA i USA, så reisende som har et pass eller reisedokument med en annen status, må søke om et fullstendig amerikansk besøksvisum og ikke en ESTA.

Hvor lang tid tar det å få et ESTA?

Italienske statsborgere kan forvente at ESTA-søknaden normalt behandles og godkjennes i løpet av 30 minutter, og godkjenningen sendes via e-post i form av et PDF-dokument. Det er ikke nødvendig å skrive ut eller vise frem noen dokumenter på flyplassen, ettersom ESTA-tillatelsen lagres elektronisk mot passet i det amerikanske immigrasjonssystemet.

Hva skjer hvis jeg blir nektet ESTA?

Hvis en italiensk statsborger får avslag på ESTA eller ikke er kvalifisert for ESTA, eller ønsker å besøke USA i mer enn 90 dager eller for andre reiseformål enn de som er tillatt i henhold til ESTA, må den italienske passinnehaveren søke om det aktuelle amerikanske visumet.

Italienske statsborgere må søke om ESTA på nettet. ESTA er påkrevd før du går om bord på et land-, fly- eller sjøfartøy til USA, og bør søkes minst 72 timer før avreise. Et gyldig, elektronisk pass som ikke er utløpt, må brukes til ESTA-søknaden. Søkere kan lese gjennom de detaljerte ESTA-kravene og besøke ESTA FAQ for mer informasjon før de begynner på ESTA-søknaden.

En godkjent ESTA-søknad gir ikke en italiensk statsborger de samme rettighetene som en amerikansk visuminnehaver. En amerikansk visumsøker må fylle ut et mer omfattende søknadsskjema, kalt DS-160, og møte til et intervju på et amerikansk konsulat eller en ambassade. Avhengig av visumtype kan det dessuten hende at søkeren må utarbeide ytterligere dokumenter for å bevise at reiseplanene og formålet med reisen til USA er reelle før innreise til landet.

Må jeg ta med en utskrevet versjon av reisebeviset mitt for å vise det på flyplassen?

Det er ikke nødvendig å skrive ut reisetillatelsen din, ettersom systemet er helelektronisk og fly-, sjø- eller landtransportselskapet kan hente ESTA-statusinformasjonen din fra DHS. Det kan likevel være en god idé å skrive ut papirutskriften for å ha en bekreftelse for hånden og for å holde oversikt over søknadsnummeret ditt.

Hvor privat er ESTA-nettstedet?

ESTA-nettstedet følger reglene i USAs personvernlovgivning. Den driftes også av amerikanske myndigheter, og de har implementert teknologi for å garantere sikkerheten til data og annen viktig informasjon på nettstedet. Du kan se DHS' gjeldende personverntiltak her.

Hva må datamaskinen min ha for at jeg skal kunne sende inn en søknad på ESTA-plattformen?

Minimumskravene er en nettleser med støtte for 128-biters kryptering. Nettleseren bør være oppdatert til den nyeste versjonen med JavaScript aktivert og innstilt til å godta informasjonskapsler. Alle de vanligste nettleserne støttes, men hvis du opplever problemer, bør du sjekke minimumskravene ovenfor. Hvis du fortsatt opplever problemer, kan du prøve å bruke en annen nettleser.

Under hvilke omstendigheter må jeg søke om ESTA på nytt?

Her er de mulige scenariene som kan kreve en ny reisetillatelse:

 • Du gjennomgår en navneendring
 • Du har fått utstedt et nytt pass, uansett årsak.
 • Du endrer kjønn.
 • Landet du er statsborger i, endres
 • Hvis omstendighetene dine har endret seg og det direkte påvirker gyldigheten av noen av spørsmålene du har besvart i den forrige søknaden.
 • Den nåværende reisetillatelsen din er utløpt fordi toårsfristen er utløpt eller passet ditt er utløpt. (Vær oppmerksom på at selv om det er en toårsperiode på alle godkjente søknader, vil reisetillatelsen automatisk utløpe hvis passet ditt utløper i løpet av disse to årene).

Jeg er innehaver av en gyldig, godkjent reisetillatelse. Den utløper imidlertid under oppholdet mitt og før jeg forlater USA. Må jeg søke om en ny før jeg reiser til USA?

Det er ikke nødvendig å søke på nytt, ettersom en godkjent ESTA kun kreves ved ankomst til USA.

Jeg har dobbelt statsborgerskap, og passet mitt som ikke er et VWP-pass er utløpt. Hvilket pass skal jeg bruke?

Du må oppgi den nyeste informasjonen for alle passene og statsborgerskapene dine. Du kan imidlertid bruke det VWP-godkjente passet du ønsker til ESTA-søknaden.

Kan jeg la være å fylle ut et obligatorisk felt, og vil søknaden min bli avslått hvis jeg gjør det?

Søkere anbefales å fylle ut alle obligatoriske felt i skjemaet. Unøyaktige opplysninger vil ikke nødvendigvis føre til at søknaden avslås, men kan føre til lengre behandlingstid før en avgjørelse kan tas.

Hvorfor er arbeidsgiveropplysningene mine relevante?

Arbeidsgiveropplysningene dine bidrar til å fastslå at du ikke planlegger å reise inn i USA som innvandrer. Din status for reisetillatelse er fortsatt kun som ikke-immigrant, og som privatperson må du vise at du har til hensikt å returnere til hjemlandet ditt.

Råd om ESTA-søknader
 • Søknader bør sendes inn minst 72 timer før avreise til USA.
 • ESTA-søkere som får avslag, kan fortsatt søke om B2 turistvisum eller B1 forretningsvisum.
 • En godkjent ESTA kan når som helst trekkes tilbake og garanterer ikke innreise til USA.

Finn ut mer om ESTA

Fordeler med ESTA
 • Kan brukes til flere innreiser
 • Nettbasert eller mobilapplikasjon
 • To års gyldighet eller passets utløpsdato, avhengig av hva som inntreffer først.
 • Avgjørelser på ESTA-søknader blir vanligvis gitt umiddelbart

Søk om ESTA