Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Visum for Miami, Florida USA

Redigert: Aug 25, 2023  | Tags: ESTA, USA visum

Visum for Miami, Florida USA

Magien i Miami

Når du besøker Miami vil du nyte et tidløst feriereisemål, antageligvis best kjent for sin South Beach. Miami er en glitrende resort med Art Deco-hoteller, førsteklasses restauranter og et levende natteliv – en ekte kosmopolitisk by som kombinerer en chic strandkultur med ekte skjønnhet. Reisende som planlegger et besøk kan lære mer om reisemålet samt informasjon om hvorvidt de vil trenge et ESTA eller et visum for Miami.

Hva er forskjellen mellom et amerikansk ESTA og et amerikansk visum?

Hvis du planlegger å besøke Miami, vil du trenge riktig autorisasjon. I tillegg til et gyldig pass trenger du ett av to andre dokumenter, et ESTA (Electronic System for Travel Authorization) eller et fullstendig visum. Selv om et visum og et ESTA er to dokumenter som ofte klumpes sammen under navnet «visum» er ikke dette korrekt. Faktisk er et ESTA det som er kjent som et «visumfritak», som betyr at du kan ha det i stedet for et visum og fortsatt vøre kvalifisert for innreise til USA. En stor forskjell mellom ESTA- og visumreise er at hvis du blir gitt et ESTA, kan du bruke dette til å reise til USA lovlig for en periode på to år. Du trenger ikke søke på nytt hver gang du besøker i løpet av denne perioden. Du kan imidlertid bare bli i USA for maksimalt 90 dager på hver reise – dette bør ikke vøre noe problem for turister.

Hvem er kvalifisert for et ESTA?

U.S. State Departments offisielle veiledning stadfester at statsborgere fra 41 land dekket av Visa Waiver Program kan søke om et ESTA. Det er noen andre begrensninger, for eksempel at du ikke har lov til å jobbe mens du er i USA: Det er svært viktig at du ikke blir lenger enn de maksimale 90 dagene, da å gjøre dette vil gjøre det vanskeligere å få innreise til USA i fremtiden. Hvis du bor i et land som ikke er dekket av Visa Waiver Programmet må du søke om et fullstendig visum. En forskjell å merke seg mellom ESTA- og visumsøknader er at det er mer kompleks å søke om et visum. De krever vanligvis et personlig intervju og de gis normalt kun for et enkelt besøk med en spesifikk varighet. Når ditt ESTA er autorisert eller ditt visum er utstedt, kan du begynne å planlegge reisen din til Miami.

Om Miami og byens kulturelle scene

Miami ble formet fra en sump rundt 1900 og har vokst tilt e nytt og spennende sted. Mange besøkende nyter den subtropiske høysesongen (november til april) med temperaturer konsekvent over 20 grader Celsius. Utenfor disse månedene finner du nok av tilbud, da tallene på besøkende er mindre og hotellprisene er lavere.

Miami er Floridas nest største by med en dypt rotfestet latin-amerikansk kultur. Den er berømt for sin rike arv, og kalles noen ganger «Latin-Amerikas hovedstad», da så mange beboere snakker spansk, da de er utflyttere fra Cuba, Haiti og Nicaragua. Siden byen har en så unik befolkning med forskjellige språk og kulturer, er det et ekstremt mangfoldig og flerkulturelt sted.

Miami er et magisk sted, som nyter en kulturell renessanse med en levende moderne kunst-scene som kan skryte av interessante gallerier inkludert det nylig åpnede Pérez Art Museum. Voksende nabolag som Wynwood og Design District er steder man må få med seg, de samme er kubanske Little Havanna. Det er store arrangementer å nyte, inkludert Art Basel Miami Beach i desember, den største moderne kunstmessen i Nord-Amerika. Sjekk også ut novembers Miami Book Fair International, South Beach Wine & Food Festival, Miami International Boat Show om våren og March Ultra Music Festival.

Komme seg rundt i Miami

Offentlig transport gir en flott løsning for besøkende med et togsystem over bakken: Metrorail (betalt) og Metromover (gratis).

Metrorail dekker større avstander, inkludert flyplassen. Billetter er billige og du kan også få ubegrensede daglige, ukentlige og månedlige pass. I tillegg til å være gratis tar Metromover deg på kortere turer og forbinder Metrorail- og Metrobus-tjenestene. Det er også mange butikker og restauranter å nyte langs Metromover.

Metrobus nesten 100 ruter og dekker nesten alle områder i byen, inkludert Miami Beach, Homestead Key Biscayne og helt ut til Florida Keys og Fort Lauderdale, med noen busser som kjører hele døgnet. Sjekk alternativt ut byens trikker, som er en gratis og morsom måte å utforske på.

Den regionale maten

Folk påstår at Miami har verdens beste og mest autentiske kubanske mat. Miamiere elsker virkelig fristyrstekte kokebananer fylt med ost, kjøtt og salat. Lekkert! Bestill en arepa, som er en flat grillet ost i pannekakestil laget med en maisdeig som blir lekker gyllenbrun når den stekes. Kaffe og snackselskere kan nyte en cafe-con-leche med grillet brød. Dette er nesten som en latte, men laget med sterk kubansk espresso og masse sukker. Det grillede kubanske brødet blir smurt med smør og er den ideelle lekre energiboosten når spist sammen med kaffe.

Ceviche er en original peruansk rett laget av fisk og krydder som har blitt en standard del av hver meny og nå er en klassiker i Miami. Den argentinske Churrasco er en marinert grillet stek server med krydret chimichurri-saus. Miamis beste croquetas avsluttes med ost, skinke, chorizo og kylling. Faktisk er alt knust eller hakket til noe lite og rundt, dekket i brødsmuler og stekt en croqueta. Nyt disse på restauranter, bakerier eller fra gateselgere.

Miami nyter et kosmopolitisk rykte og vil garantert ikke skuffe mange som besøker. Livligheten og mangfoldet av aktiviteter, interesser og tilbud garanterer at det er noe for alle i og rundt dette fantastiske stedet. Så, sørg for at du når du besøker Miami planlegger reiseruten din eller livslisten over steder å besøke. Før du bestiller ferien din, lær mer om hvorvidt du vil trenge et ESTA eller et visum for Miami.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA