Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Visum for Los Angeles, California USA

Redigert: Sep 11, 2023  | Tags: USA visum, ESTA

Visum for Los Angeles, California USA

Introduksjon

Kjent for mange som Englenes by, Los Angeles er en levende, kosmopolitisk by, som er smekkfull av kultur og spenning. Med 45,5 millioner besøkende i året er det ikke noen overraskelse å se at Los Angeles er USAs fremste turistreisemål, da byen tiltrekker ferierende fra hele kloden, takket være sin evigvarende sjarme. Fra Walk of Fame, til Santa Monica Bay, det er ingen steder som er helt som LA.

ESTA eller et amerikansk visum for Los Angeles?

Utenlandske borgere fra andre land må inneha et ESTA eller et amerikansk visum for Los Angeles. Dette lar deg reise til en flyplass eller en grense i USA og bli gitt adgang til landet. Det finnes to typer amerikanske visum – ikke-immigrasjon er påkrevd når du skal bli midlertidig, så som på ferie. Immigrant er påkrevd for å bo permanent i USA.

På den annen side er det amerikanske Electronic System for Travel Authorization, eller ESTA i kortform, et visumfritak, og det er et automatisert system som brukes for å avgjøre om enkeltpersoner er kvalifisert til å reise til USA under Visa Waiver Program. Hvis du er fra en liste over 41 land (oppført på slutten av dette avsnittet) kan du søke om et ESTA. Dette gir deg tillatelse til å bli i opptil 90 dager på midlertidig grunnlag i USA. ESTA kan brukes uten å måtte søke om et visum. Formålet med ESTA-søknaden tillater flere besøk til USA på under 90 sammenhengende dager og gir mer frihet på kort varsel ved å fullstendig unngå behovet for å søke om det konvensjonelle visumet diskutert ovenfor. Hvis du er fra ett av følgende land, er du kvalifisert til å søke om et amerikansk ESTA: Andorra, Australia, Østerrike, Belgia, Brunei, Chile, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Japan, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Monaco, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Malta, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sør-Korea, Spania, Sverige, Sveits, Taiwan, Storbritannia.

Hvis du ikke er kvalifisert eller ble nektet et ESTA, må du søke om et visum til Los Angeles. Ditt visum eller ESTA må være autorisert før du reiser på turen din til USA.

Severdigheter

Én av hovedgrunnene til hvorfor turister liker LA så mye er at det aldri er et kjedelig øyeblikk i denne ekstraordinære byen. Når du besøker Los Angeles er du aldri mer enn et steinkast unna byens mest bemerkelsesverdige severdigheter og attraksjoner. Disse inkluderer (men er absolutt ikke begrenset til) Hollywood Boulevard, Griffith Park og Walt Disney Concert Hall. Plassert på kanten av Griffith Park, ingen turist ville føle at turen var fullstendig uten å få et glimt av det beryktede Hollywood-skiltet. Når de mange attraksjonene blir for overveldende, er LAs lekre strender stedet å være. Venice Beach, som ligger på vestkanten av LA, er knutepunktet for alt som er unik og fantastisk. Fra suvenirer til gateartister, Venice Beach har alt.

Klima

Plassert i “The Golden State” som er California lever Los Angeles mest definitivt opp til dette kallenavnet ved å langt flere dager som er gylne enn grå. Per år viser solen seg på 284 dager, og holder Las gjennomsnittlige temperatur ved herlige 22 grader Celsius. Selv om vinteren er iskalde temperaturer sjeldne, så du kan legge bort det klumpete lange undertøyet hvis du tar en tur denne julen. Selv om byen sjeldent blir kald, er ikke LA ukjent for et regnskyll her og der, så sørg for å pakke paraplyen, bare i tilfelle. Den beste tiden for å besøke Los Angeles er mest sannsynlig om våren. Mellom månedene mars og mai er LAs temperatur på sitt mest komfortable for å besøke utendørs severdigheter og attraksjoner, noe som betyr at du ikke vil svette deg til døde når du setter foten på californisk jord.

Mat

Med over 8000 velsmakende restauranter og etablissementer over hele byen er Los Angeles himmelen for matelskere. Noen vil til og med argumentere at det ikke finnes noe bedre sted for mat enn LA. Fra tacos til smultringer, det er noe for alle. Den gjennomsnittlige turisten er kanskje ikke klar over hvor mye Los Angeles har å tilby når det gjelder mat, men etter å ha grav litt dypere vil du finne ut at det er hundrevis av lekre, skjulte juveler over hele byen. For $ 1,75 kan du få deg et iskrem og kake-smørbrød i Westwood, og for bare $ 0,75 cent for hver kan du få tak i et dusin varme, flakete, ostefylte bakverk i Burbank, Glendale og Downey. Hvis du planlegger å dra på restaurant under besøket ditt til Los Angeles, ikke bli overrasket hvis du ender opp med å bruke mer penger enn du ville ha forventet, da den meste av (om ikke all) maten i Englenes by har blitt brakt ned som en gave fra gudene selv.

Når man tar i betraktning severdighetene, maten og være som Los Angeles bringer til de som vandrer i gatene der, er det klart hvorfor dette vakre reisemålet mottar over 45 millioner besøkende hvert år. I tiår har LA vært det perfekte feriereisemålet for millioner av besøkende fra hele verden, og det er noe som ikke vil endre seg med det første. Los Angeles er ikke bare en by – det er fødestedet til underholdning og den beste byen i USA.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA