Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Visum for Key West, Florida USA

Redigert: Aug 25, 2023  | Tags: USA visum, ESTA

Visum for Key West, Florida USA

Introduksjon

Floridas Key West er ett av de mest unike stedene i USA. Berømt for sitt tropiske klima og enorme landskap har denne lille øya nå ønsket turister velkommen i to århundrer. Siden de tidligste dagene har besøkende kommet til Floridas Key West for å fiske, nyte solen og fornye seg. Hvis du og familien din vurderer å besøke Key West dette året, se på denne veiledningen før du bestiller reisen din til USA for viktig turistinformasjon samt informasjon om hvorvidt du vil trenge et visum for Key West.

ESTA eller et amerikansk visum for Key West?

Når du reiser er det svært viktig å sjekke hvorvidt du trenger et visum for Key West for å få innreise til USA. Det er tre mulige resultater her: Du trenger ikke noen form for visum (f.eks. canadiske passinnehavere), du trenger et visum (f.eks. kinesiske passinnehavere) eller du kan reise inn i USA ved å bruke Visa Waiver Program (f.eks. britiske passinnehavere). For å delta i Visa Waiver Program (VWP), må du bli godkjent før du reiser ved å fylle ut et ESTA (Electronic System for Travel Authorization) skjema på nett og vente på et svar fra de amerikanske myndighetene. Hvis du ikke er kvalifisert eller blir nektet et ESTA, må du søke om et visum for Key West.

En kort veiledning om ESTA og Visa Waiver Program

Som navnet foreslår, autoriserer Visa Waiver Program borgere av visse land til å reise inn i USA uten et visum, hvis de oppfyller visse kriterier. Dusinvis av land er inkludert i VWP, og de inkluderer Polen, Storbritannia, Australia, Chile og Brunei. For å delta i dette programmet må du fylle ut ESTA-skjemaet på nett for å sjekke om du oppfyller de relevante kriteriene. Her vil du bli spurt diverse spørsmål om ditt kriminelle rulleblad, yrke, og grunner til å være i USA, i tillegg til annen informasjon. Innen omtrent 72 timer bør du ha et svar fra de amerikanske myndighetene, som enten autoriserer deg til å reise inn i USA under VWP, eller avviser deg. Hvis du blir avvist kan du fortsatt være i stand til å reise til Key West med et amerikansk visum og du må derfor søke om et B2 turistvisum.

Hovedforskjellen mellom ESTA og visum

ESTA lar deg reise visumfritt for formål andre enn arbeid og studier. ESTA gjelder kun til borgere av visse land som ikke er doble statsborgere av Iran, Syria, Sudan eller Somalia. Et visum, derimot, kan gjelde for borgere av alle land og kan brukes for arbeid og studier i tillegg til turisme. Så, når du har ditt ESTA eller visum ordnet for Key West, kan du fokusere på reiseplaner.

Key Wests historie

Key West har en imponerende histories om daterer tilbake til minst seks århundrer siden. De første bosettingene på denne øya var før-columbianerne som tillhørte Calusa-stammen. Det var ikke før 1521 at en spansk utforsker kalt Juan Ponce de Leon oppdaget og regjerte denne øya. Det tok ikke lang tid før øya begynte å dukke opp på europeiske kart som Cayo Hueso (Bone Key). I henhold til legenden ble de før-columbianske bosetterne skjøvet ut av sterkere stammer fra den nordlige delen av Florida. Øya var vitne til et tungt og blodig slag mellom de to stammene over et antall år. Da USA gikk til krig mot Spania fikk øya uavhengighet fra Spania og returnerte likene til de som hadde dødd i krigen til et spesielt monumentpå Floridas Key West Cemetery.

De beste severdighetene å besøke

er mange attraksjoner på denne populære øya, inkludert Mallory Square, som pleide å være et industriområde. Det er nå et topp-sted å se solnedgangen og nyte live underholdning. Mange besøkende samles på kaia for å se sjonglører, musikere og andre utøvere sette opp et karneval-lignende show. En annen interessant og unik severdighet er Dry Tortugas-nasjonalpark, som ligger omtrent 63 miles sydvest for Key West. Denne nasjonalparken er hjem til et antall skilpadder som kan ses gjennom hele året. En annen attraksjon som vil appellere til familier er det gamle Key West Aquarium, som ble åpnet i 1934. Dette er det første frilufts-akvariet i USA og er noe man må få med seg.

Lokal gastronomi

Fordi Key West er en øy, er det naturlig å se et velde av fersk sjømat som del av Floridas matkultur. På grunn av nærheten til Cuba, kan du finne mange kubanske restauranter som serverer krydret mat. Langs sandstrendene er det mange elegante retro-spisesteder som tilbyr lokal mat samt internasjonal mat. Faktisk er gastronomitilbudet så variert på denne øya at enhver besøkendes munn vil løpe i vann. Kanskje én av de mest populære rettene som alle bør prøve er frityrstekt konkyliesnegle. Det er også leppefisk, som smaker som kamskjell og serveres med sopp og løk på kubansk brød. Da denne øya er berømt for rekene sine, er ingen tur fullstendig inntil du smaker på noen av de nyfangede og søtt smakende rosa rekene, som anses som en delikatesse av lokalbefolkningen.

Hvis du ser etter et avslappende reisemål i USA, vil et besøk til Key West gi deg muligheten til å utforske alle turistresortene. Noen av denne øyas beste resorter ligger mot Atlanterhavet og regnes som de vakreste, da de tilbyr rikelig med solskinn, utsikt og er nært alt. Strandelskere vil glede seg over de fine sandstrendene, der de kan vandre i timer og nyte den vakre og drømmeaktige havutsikten. Florida Keys er ett av de feriereisemålene alle bør besøke minst én gang i livet.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA