Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Visum for Hollywood, California USA

Redigert: Aug 25, 2023  | Tags: ESTA, USA visum

Visum for Hollywood, California USA

Introduksjon

Hollywood er et internasjonalt synonym for filmindustrien og er et reisemål alle fans av kunstformen må få med seg. Du kan enkelt tilbringe uker med å utforske alt området tilbyder, men her er noen høydepunkter du ikke kan gå glipp av, samt informasjon om hvorvidt du vil trenge et ESTA eller et visum for Hollywood.

ESTA eller et visum for Hollywood?

Hvert år besøker mer enn 70 millioner turister USA, mange av disse reisende besøker Hollywood. Hvis du planlegger en reise til USA, vil du sørge for at ankomsten din går så glatt som mulig, og det innebærer å ha de riktige reisedokumentene klare. For å reise inn i landet må de som besøker USA for turisme-, forretnings- eller fritidsformål ha enten et gyldig ESTA eller et visum. Hva er forskjellen på ESTA og visum? Dette er begge dokumenter som lar deg reise inn i USA for en spesifikk periode og for formål definert i dokumentet. Hovedforskjellen mellom ESTA og visum er imidlertid typen av reisende som kan søke om dem.

Amerikansk ESTA og visum: Hvem er de for?

Et ESTA (forkortelse for Electronic System for Travel Authorization) er et digitalt reisedokument som tillater statsborgere i visse land å reise inn i USA i transitt eller bli i landet for opptil 90 dager uten å måtte søke om et visum. ESTA-er er kun utstedt for turisme- eller forretningsbesøk og er tilgjengelige for statsborgere i land som deltar i Visa Waiver Program. er også verdt å merke seg at et ESTA ikke garanterer innreise til USA, da det kun gir en innledende screening og en sikkerhetsklarering på første stadium. På den annen side må statsborgere fra land som ikke deltar i Visa Waiver Program søke om et visum for innreise til USA, da de ikke er kvalifisert for ESTA: Hvis du besøker Hollywood for forretninger eller fritid og ikke er kvalifisert til å søke om et ESTA, må du innhente et besøkende visum, vanligvis et B2-visum (turisme- og besøk-kategori) eller et B1 (forretningskategori). Du bør få din ESTA- eller visumgodkjenning før du bestiller en ferie til USA for å unngå gebyrer for endring av reiserute hvis din ESTA- eller visumsøknad skulle vli avvist.

Hollywood-skiltet

Det ville være en skandale å komme til Hollywood og ikke få en god titt på det verdensberømte skillet. Det beste utsiktspunktet er antageligvis Lake Hollywood Park, men hvis du vil komme på nært hold, kan du vandre langs stien på Mount Lee Drive – men vær advart, dette er mer av en fottur enn en spasertur. Stien vil føre deg til et punkt direkte over skiltet, og gi fantastisk panoramautsikt over hele byen i tillegg til å være så nær landemerket du kan håpe å være. De som liker høyder kan også bestille en helikoptertur rundt skiltet for det som kanskje er den mest dramatiske opplevelsen.

Filmhistorie

Selvfølgelig, hovedgrunnen til å besøke Hollywood er dets rykte som sentrum av filmverdenen. Det er vanskelig å bevege seg rundt i området uten å bli påminnet om det kinematiske fortid og nåtid, men det er flere attraksjonen du må få med deg. Ingen besøkende bør gå glipp av den berømte Walk of Fame med stjernene innlagt i fortauet som gjør Hollywoods største idoler udødelige. Utforsk enten på egenhånd med start fra Hollywood og La Brea Gateway, eller ta en guidet spasertur.

Tilhengere av det store lerretets store dager vil elske Hollywood Heritage Museum som ligger på Highland Ave. Kun åpent i helgene, det er hjem til en skattkiste av memorabilia fra noen av de største filmene noensinne.

Til slutt, selv om du har alle mulige sjanser til å se en stjerne når du besøker Hollywood, hvis du vil garantere en flott bildemulighet, dra til Madame Tussauds’ museum på Hoolywood Boulevard. Her kan du finne mer enn hundre utrolig livaktige voksstatuer av filmikoner fra alle æraer.

Variert bespisning

Det lokkende ved det store lerretet har tiltrukket mennesker fra hele verden til Hollywood og effektene av dette er klare i den varierte bespisningsscenen. Enten du ser etter en rask, men lekker pølse på Pink’s på N. La Brea Ave – åpen til kl. 03.00 – eller en helt annerledes og mer sofistikert sjømatekstravaganse i Michael Cimarustos Providence på Melrose Ave, har Hollywood deg dekket.

Minneverdig natteliv

Som du antageligvis vil forvente har Tinseltown ingen mangel på glitrende alternativer for minneverdige kvelder. Boulevard 3 tilbyr antageligvis den ultimate Hollywood-nattklubbopplevelsen, med et glamorøst og godt utseende klientell som fester i palasslignede omgivelser, men området har mer variasjon enn du kanskje tror. Fans av live musikk kan fra til The Sayers Club på Wilcox Ave, der du kan nyte fremvisninger av dyktig musikalitet mens du hygger deg med en cocktail, komfortabelt plassert i en lenestol i skinn. For en mer energisk atmosfære er The Avalon en LA-magnet for yngre festende, som liker danserytmer fra trance til electro i gammel stil. Alternativt, hvis du foretrekker atmosfæren i en travel bar, vil de dusinvis av travel etablissementer langs Hollywood Boulevard eller Sunset Boulevard garantert slukke tørsten din.

Litt fred og ro

Selv de ivrigste filmfans kan finne Hollywoods hektiske atmosfære noe overveldende. Runyon Canyon Park, med innganger på Fuller Avenue og Mulholland Drive, tilbyr160 acres med fred og ro i hjertet av Hollywood-området. Selv om den kan bli travel under de viktigste jogge-tidene, tilbyr hovedsløyfen av fortau og de mange sidestiene en mulighet til å puste vekk fra trafikken. Til slutt, for en scene rett ut av talløse tenåringsfilmer, dra til Hollywood Bowl Overlook – spesielt om kvelden – for en fantastisk utsikt over bylandskapet i Los Angeles, helt ned til havet.

Du kan ikke komme bort fra det: Hvis du besøker Hollywood er det mest sannsynlig på grunn av områdets unike filmarv. Allikevel, selv om dette kan ta det meste av tiden din der, er det et enormt utvalg av andre ting å nyte i dette mest ikoniske av Los Angeles’ nabolag.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA