Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Visum for Miami, Florida USA

Redigert: aug. 25, 2023  | Tags: ESTA, USA-visum

Information on visiting Miami and applying for an ESTA or a visa.

Miami, "den magiske byen", er en blendende blanding av solskinn, pulserende kultur og et elektrisk natteliv. Miami er kjent for sine fantastiske strender, historiske nabolag og trendsettende kunstscener, og byr på en rekke opplevelser for alle typer reisende. Men før du kan sole deg i Miamis sol eller utforske de travle gatene, må du først og fremst oppfylle de amerikanske immigrasjonskravene. I denne artikkelen guider vi deg gjennom prosessen med å søke om ESTA (Electronic System for Travel Authorization ) eller visum, og trekker frem noen attraksjoner du ikke må gå glipp av i Miami.

ESTA vs. visum: hva passer best for deg?

Elektronisk system for reisetillatelse (ESTA)

Ifølge det amerikanske utenriksdepartementets offisielle retningslinjer kan borgere fra 41 land som er omfattet av Visa Waiver Program, søke om ESTA. Det er noen andre begrensninger, for eksempel at du ikke har lov til å jobbe mens du er i USA. Det er svært viktig at du ikke overskrider grensen på 90 dager, da dette vil gjøre det vanskeligere å få innreise til USA i fremtiden. Hvis du bor i et land som ikke er omfattet av Visa Waiver-programmet, må du søke om fullt visum. En viktig forskjell mellom ESTA og visumsøknader er at det er mer komplisert å søke om visum. De krever vanligvis et personlig intervju, og de innvilges normalt bare for ett enkelt besøk av en bestemt varighet. Når ESTA er godkjent eller visumet ditt er utstedt, kan du begynne å planlegge reisen til Miami.

Fremgangsmåte for å søke om ESTA

 1. Bekreft at du er kvalifisert: Du må ha et pass fra et av 41 VWP-landene, og det må være gyldig i minst seks måneder utover det planlagte oppholdet.
 2. Søk på nettet: Fyll ut ESTA-søknadsskjemaet. Du vil bli bedt om grunnleggende informasjon, inkludert passopplysninger og reiseplaner. Du vil også bli stilt en rekke spørsmål om du er kvalifisert.
 3. Betal søknadsgebyret: Du må betale ESTA-gebyret før du sender inn søknaden. Du kan betale med kredittkort, debetkort eller PayPal.
 4. Vent på godkjenning: Godkjenning skjer vanligvis umiddelbart eller i løpet av noen få timer, men det anbefales å søke minst 72 timer før reisen.
 5. Forstå begrensningene: Selv om ESTA gir deg tillatelse til å reise, er det toll- og grensemyndighetene som avgjør om du kan reise inn i USA ved ankomst.

Amerikanske visum: B-2- og B-1-visum.

Hvis du ikke kommer fra et VWP-land eller har fått avslag på ESTA, trenger du sannsynligvis et B-2 turistvisum eller B-1 forretningsvisum for å besøke Miami. Det finnes også flere andre amerikanske visumkategorier som du kan utforske, avhengig av hva du skal reise til.

Fremgangsmåte for å søke om visum

 1. Fyll ut DS-160: Fyll ut Online Nonimmigrant Visa Application, skjema DS-160, og skriv ut bekreftelsessiden for intervjuet.
 2. Betal gebyret: Du må betale et ikke-refunderbart gebyr på 185 USD før du bestiller tid på ambassaden.
 3. Planlegg et intervju: Bestill visumintervjuet på nærmeste amerikanske ambassade eller konsulat.
 4. Delta på intervjuet: Vær forberedt med all nødvendig dokumentasjon - gyldig pass, DS-160-bekreftelse, bekreftelse på intervjuavtale, fotografier og økonomisk dokumentasjon for å understøtte besøket.
 5. Vent på godkjenning: Visumbehandlingen kan ta fra noen dager til flere uker, avhengig av ulike faktorer. Planlegg reisen din ut fra tidslinjene for visumbehandling.

Hva er forskjellen mellom et amerikansk ESTA og et amerikansk visum?

Selv om visum og ESTA ofte slås sammen under betegnelsen "visum", er dette ikke helt korrekt. En ESTA er faktisk en såkalt "visa waiver", som betyr at du kan ha den i stedet for et visum og likevel være berettiget til å reise inn i USA. En stor forskjell mellom ESTA og visum er at hvis du får innvilget en ESTA, kan du bruke den til å reise lovlig til USA i en periode på to år. Du trenger ikke å søke på nytt hver gang du besøker USA i løpet av denne perioden. Du kan imidlertid bare oppholde deg i USA i maksimalt 90 dager på hver reise.

Miamis største turistattraksjoner

Når reisetillatelsen er i orden, er det på tide å planlegge Miami-eventyret. Nedenfor finner du noen av attraksjonene du ikke må gå glipp av:

Strender og vannaktiviteter

 1. South Beach: South Beach er kjent for sitt krystallklare vann og sine ikoniske pastellfargede livreddertårn, og er et must å besøke. Du kan også utforske Ocean Drive med sin art deco-arkitektur.
 2. Biscayne nasjonalpark: Hvis du er glad i vannsport, tilbyr denne parken snorkling, dykking og båtturer gjennom korallrev og mangrover.

Kunst og kultur

 1. Wynwood Walls: Denne utendørs veggmaleriutstillingen i Wynwood viser frem noen av verdens største graffiti- og gatekunstnere.
 2. Little Havana: Hvis du vil ha en smak av kubansk kultur, kan du dra til dette pulserende nabolaget hvor du finner autentisk mat, musikk og festivaler.

Shopping og spisesteder

 1. Lincoln Road Mall: Denne fotgjengervennlige promenaden er full av butikker, restauranter og gallerier.
 2. Brickell City Centre: Et stort shopping- og spisekompleks med en blanding av luksusmerker og moderne spisesteder.

Uteliv og underholdning

 1. Coconut Grove: Kjent for sin avslappede atmosfære, og byr på en rekke barer, spisesteder og komedieklubber.
 2. Miami sentrum: For de som ønsker å oppleve Miamis natteliv, byr sentrum på en rekke klubber, barer og spillesteder med livemusikk.

Historiske landemerker

 1. Vizcaya Museum and Gardens: Denne renessanseinspirerte eiendommen byr på vakre hager og et innblikk i Miamis historie fra begynnelsen av 1900-tallet.
 2. Art Deco Historic District: Ta en guidet spasertur for å beundre den historiske Art Deco-arkitekturen i Miami Beach.

Avslutning

Enten du er interessert i strandlivet, nattelivet eller det rike kulturelle mangfoldet i Miami, er det første skrittet mot en uforglemmelig opplevelse å sikre deg ESTA eller visum. Med sin blanding av naturskjønnhet, kunst og levende lokalsamfunn er Miami mer enn bare en stranddestinasjon - det er en mangfoldig by som bare venter på å bli utforsket.