Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Visum for Los Angeles, California USA

Redigert: jan. 21, 2024  | Tags: ESTA, USA-visum

Information on visiting Los Angeles and applying for a ESTA or visa.

Los Angeles, en by som er synonymt med underholdning, luksus og fantastisk natur, er et drømmereisemål for mange reisende verden over. Enten du flyr hit for å prøve lykken i Hollywood, slappe av på Venice Beach eller utforske kunstscenen, er det én ting som er sikkert: Du må først gjennom den amerikanske immigrasjonsprosessen. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan du søker omESTA (Electronic System for Travel Authorization) eller visum til Los Angeles, og vi trekker frem noen av byens severdigheter som du ikke må gå glipp av.

ESTA eller visum: Hva er det riktige valget for deg?

Elektronisk system for reisetillatelse (ESTA)

ESTA er et automatisk system som brukes til å avgjøre om personer er kvalifisert til å reise til USA under Visa Waiver-programmet. Hvis du kommer fra et av landene på listen 41 (se listen nederst i dette avsnittet), kan du søke om ESTA. Dette gir deg tillatelse til å oppholde deg midlertidig i USA i opptil 90 dager. ESTA kan brukes uten at du trenger å søke om visum. Formålet med ESTA-søknaden er å kunne besøke USA flere ganger i løpet av 90 sammenhengende dager, noe som gir større frihet på kort varsel og gjør at du slipper å søke om vanlig visum. Hvis du kommer fra et av følgende land, kan du søke om ESTA i USA: Andorra, Australia, Østerrike, Belgia, Brunei, Chile, Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Israel, Italia, Japan, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Monaco, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Republikken Malta, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sør-Korea, Spania, Sverige, Sveits, Taiwan, Storbritannia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn.

Fremgangsmåte for å søke om ESTA

 1. Sjekk om du er kvalifisert: Du må ha et pass fra et VWP-berettiget land som er gyldig i minst seks måneder utover den planlagte avreisedatoen.
 2. Søk på nettet: Fyll ut søknadsskjemaet ved å fylle ut all nødvendig informasjon. Du blir bedt om å oppgi personopplysninger, passnummer og nåværende arbeidsgiver.
 3. Betal gebyret: Et ikke-refunderbart statlig gebyr betales med kreditt- eller debetkort.
 4. Vent på godkjenning: Godkjenningen kommer ofte i løpet av få minutter, men det anbefales å søke minst 72 timer før du planlegger å reise.
 5. Gjennomgang: ESTA-godkjenning garanterer ikke innreise til USA. Det er bare en forhåndsgodkjenning, og den endelige tillatelsen gis av immigrasjonsmyndighetene i U.S. Customs and Border Protection ved ankomst.

Amerikanske visum

For de som ikke er kvalifisert for ESTA, er neste mulighet å få et B-2 turistvisum eller B-1 forretningsvisum. Selv om det finnes flere kategorier av amerikanske visum, er B-1 og B-2 de vanligste visumene som utstedes for turist- og forretningsformål.

Fremgangsmåte for å søke om et amerikansk visum

 1. Fyll ut skjema DS-160: Online-skjemaet DS-160 for søknad om ikke-innvandrervisum må fylles ut først.
 2. Betal gebyret: Søknadsgebyret på 185 dollar betales når du bestiller tid på ambassaden.
 3. Planlegg et intervju: Når du har betalt, må du bestille tid til et intervju på nærmeste amerikanske ambassade eller konsulat.
 4. Delta på intervjuet: Gå til intervjuet med all nødvendig dokumentasjon, inkludert gyldig pass, fotografier og bevis på økonomisk bærekraft.
 5. Vent på resultatet: Behandlingstiden kan variere, og det er ingen garanti for godkjenning. Derfor anbefales det å søke i god tid.

Attraksjoner du må besøke i Los Angeles

Når du har reisedokumentasjonen i orden, kan du sette kursen mot de fantastiske opplevelsene som venter deg i Los Angeles.

Hollywood

 1. Hollywood Walk of Fame: Gå langs Hollywood Boulevard og oppdag over 2600 messingstjerner i fortauet som hedrer kjendiser fra underholdningsverdenen.
 2. Hollywood Sign: En tur til LA er ikke komplett uten et glimt (eller en selfie) av dette ikoniske landemerket. Griffith Park byr på noen av de beste utsiktspunktene.

Strender

 1. Santa Monica Beach: Denne stranden er kjent for sin ikoniske brygge med fornøyelsespark, og er perfekt for bading, soling og folkeliv.
 2. Venice Beach: Venice Beach er kjent for sin bohemske ånd, og er perfekt for skateboarding, shopping av sære ting eller bare for å nyte de livlige gateforestillingene.

Museer og kunst

 1. Getty Center: Dette enorme museet byr på en mangfoldig kunstsamling, fantastisk arkitektur og panoramautsikt over byen.
 2. Los Angeles County Museum of Art (LACMA): Med over 150 000 verk er dette det største kunstmuseet i det vestlige USA.

Mat og uteliv

 1. Grand Central Market: Markedet har vært et landemerke i sentrum siden 1917, og byr på en rekke forskjellige retter, fra italiensk til japansk og alt derimellom.
 2. Sunset Strip: Denne 1,5 kilometer lange strekningen er legendarisk for sitt natteliv, med historiske musikksteder som The Roxy og Whisky a Go Go.

Parker og utendørsaktiviteter

 1. Griffith Park: Med et areal på over 4 300 hektar er dette en av Nord-Amerikas største urbane parker, som byr på fotturer, ridning og Griffith Observatory for himmelobservasjoner.
 2. Runyon Canyon: Denne populære turstien byr på fantastisk utsikt og hundevennlige retningslinjer for de som ønsker å kombinere trening med kjendisspotting.

Konklusjon

Los Angeles er en by som har noe for enhver smak - fra Hollywoods glamour til avslappede strender og et rikt kulturtilbud. For å nyte det byen har å by på, må du sørge for at du har de riktige reisetillatelsene, enten det er ESTA eller visum. Når du har fått logistikken på plass, kan du utforske Englenes by.