Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Visum for Key West, Florida USA

Redigert: aug. 25, 2023  | Tags: USA-visum, ESTA

Information on visiting Key West and applying for an ESTA or a visa.

Key West, det sørligste punktet i USA, er et solfylt paradis kjent for sitt tropiske klima, sin rike historie og levende kultur. Øya ligger nærmere Cuba enn Miami, og er en turistmagnet som byr på en unik blanding av naturskjønnhet, historisk betydning og en avslappet livsstil. Men før du lar deg rive med av sjarmen i "Conch Republic", må du forsikre deg om at du har de nødvendige reisetillatelsene for å reise inn i USA. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du søker om ESTA eller visum for reisen til Key West, sammen med en oversikt over noen av turistattraksjonene du ikke må gå glipp av på øya.

ESTA eller visum: Hva trenger du?

ESTA (elektronisk system for reisetillatelse)

Som navnet antyder, tillater Visa Waiver Program (VWP) statsborgere fra visse land å reise inn i USA uten visum hvis de oppfyller visse kriterier. 41 land er inkludert i VWP, blant annet Polen, Storbritannia, Australia, Chile og Brunei. For å delta i dette programmet må du fylle ut ESTA-skjemaet på nettet og svare på spørsmålene om hvilke land som er kvalifisert. Her får du blant annet spørsmål om rullebladet ditt, yrke og grunnen til at du befinner deg i USA. I løpet av ca. 72 timer skal du få svar fra amerikanske myndigheter, enten om du får tillatelse til å reise inn i USA i henhold til VWP, eller om du får avslag. Hvis du får avslag, kan du likevel reise til Key West med amerikansk visum, og du må da søke om et B-2 turistvisum eller B-1 forretningsvisum.

Slik søker du om ESTA

  1. Fyll ut den elektroniske søknaden: Fyll ut det elektroniske søknadsskjemaet og svar på spørsmålene. Dette tar vanligvis ca. 20 minutter.
  2. Betal gebyret: Du må betale ESTA-gebyret før du sender inn ESTA-søknaden. Det kan betales med kredittkort, debetkort eller PayPal.
  3. Vent på godkjenning: Godkjenning skjer ofte umiddelbart, men kan ta opptil 72 timer. Det anbefales å søke minst et par uker før den planlagte reisen.
  4. Skriv ut bekreftelse: Når søknaden er godkjent, får du en bekreftelse på e-post. Du kan skrive ut bekreftelsen til eget bruk, selv om den er elektronisk knyttet til passet ditt.

Visum til USA

Hvis du ikke kommer fra et VWP-land eller har fått avslag på ESTA, bør du vurdere å søke om et B-2 turistvisum eller B-1 forretningsvisum for å besøke Key West.

Slik søker du om amerikansk visum

  1. DS-160-skjema: Fyll ut DS-160-skjemaet på nettet og skriv ut bekreftelsessiden.
  2. Avtal et intervju: Avtal tid for et visumintervju på det amerikanske konsulatet eller ambassaden i landet ditt.
  3. Betal gebyret: Søknadsgebyret for et ikke-innvandrervisum (som B-1- eller B-2-visum) er 185 dollar. Du må betale dette gebyret før du bestiller tid på ambassaden.
  4. Delta på intervjuet: Legg frem alle nødvendige dokumenter, inkludert økonomisk dokumentasjon, reiserute og formålet med besøket.
  5. Vent på godkjenning: Hvis du blir godkjent, vil du motta pass og visum med bud, eller du kan velge å hente dokumentene på nærmeste amerikanske ambassade eller konsulat.

Hovedforskjellen mellom ESTA og visum

Med ESTA kan du reise visumfritt for andre formål enn arbeid eller studier. ESTA gjelder bare for statsborgere fra visse land som ikke har reist til eller oppholdt seg i Cuba, Iran, Irak, Libya, Nord-Korea, Somalia, Sudan, Syria eller Jemen 1. mars 2011 eller senere. ESTA kan derimot gjelde for statsborgere fra alle land og kan brukes til arbeid, studier og turisme. Så når du har ordnet ESTA eller visum til Key West, kan du konsentrere deg om reiseplanene.

Turistattraksjoner du ikke må gå glipp av i Key West

Duval Street

Duval Street er hjertet i Key Wests handels- og underholdningsliv. Denne travle hovedgaten er kjent for sine mange barer, restauranter, butikker og kunstgallerier, og er et populært sted for uteliv og shopping.

Feiring av solnedgangen på Mallory Square

Opplev en av de mest berømte solnedgangene i verden på Mallory Square, der det hver kveld samles turister, selgere og artister for å skape en festivallignende atmosfære.

Ernest Hemingways hjem og museum

På dette historiske stedet bodde den berømte forfatteren Ernest Hemingway. Her kan du få en omvisning i huset, se rommet der han skrev noen av sine mest berømte verker, og til og med møte etterkommerne av hans polydaktylkatt (katt med seks tær).

Key West sommerfugl- og naturkonservatorium

Med over 50 sommerfuglarter og en rekke eksotiske fugler er dette konservatoriet en magisk opplevelse for naturelskere.

Dry Tortugas nasjonalpark

Denne avsidesliggende nasjonalparken, som kun er tilgjengelig med båt eller sjøfly, byr på noen av de beste snorkelopplevelsene i USA og et glimt av amerikansk historie via Fort Jefferson fra 1800-tallet.

Bøyen Southernmost Point

Gå ikke glipp av muligheten til å ta et bilde ved siden av dette ikoniske landemerket, som markerer det sørligste punktet på det amerikanske kontinentet.

Vannsport

Key West byr på alt fra snorkling og dykking ved det eneste levende korallrevet på det amerikanske kontinentet til fiske, kajakkpadling og parasailing.

Konklusjon

Key West er en skattkiste av opplevelser som bare venter på å bli oppdaget. Enten du er bosatt i USA eller er på besøk fra utlandet, bør du sørge for å ordne ESTA eller visum i god tid før du reiser, slik at du kan nyte alt dette tropiske paradiset har å by på. Når reisetillatelsen er i orden, er det bare å utforske de utallige attraksjonene som gjør Key West til et av verdens mest ettertraktede reisemål.