Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Visum for Hollywood, California USA

Redigert: aug. 25, 2023  | Tags: ESTA, USA-visum

Visum for Hollywood, California USA

Lys, kamera, action! Hollywood, ofte kalt verdens underholdningshovedstad, lokker til seg turister fra hele verden. Hollywood er kjent for sitt ikoniske Hollywood-skilt, Walk of Fame og drømmefabrikken som er den amerikanske filmindustrien, og er et sted som lover glamour, historie og mye moro. Men før du kan omgås voksstatuer av stjerner eller ta det klassiske bildet foran Hollywood-skiltet, er det en del administrativt arbeid som må gjøres. Du trenger nemlig enten en ESTA (Electronic System for Travel Authorization) eller et amerikansk visum. Denne artikkelen tar sikte på å veilede deg gjennom søknadsprosessen for begge, i tillegg til å sette søkelyset på noen Hollywood-attraksjoner du ikke må gå glipp av.

Det viktigste: ESTA eller visum?

Både ESTA og Visa har som mål å gjøre det enklere å reise til USA, men de passer for ulike situasjoner. Her er en rask oversikt:

Elektronisk system for reisetillatelse (ESTA)

ESTA (forkortelse for Electronic System for Travel Authorization) er et digitalt reisedokument som gjør det mulig for borgere fra visse land å reise inn i USA i transitt eller oppholde seg i landet i opptil 90 dager uten å måtte søke om visum. ESTA utstedes kun for turist- eller forretningsbesøk og er tilgjengelig for borgere fra land som deltar i Visa Waiver Program (VWP). Det er også verdt å merke seg at et ESTA ikke garanterer innreise til USA, ettersom det kun gir en førstegangskontroll og sikkerhetsklarering. På den annen side må borgere fra land som ikke deltar i Visa Waiver-programmet, søke om visum for å reise inn i USA, da de ikke er kvalifisert for ESTA.

Søke om ESTA:

 1. Sjekke om du er kvalifisert: Først må du sjekke om du er statsborger i et av 41 VWP-landene. Passet ditt må være gyldig i minst seks måneder fra planlagt avreisedato fra USA.
 2. Søknad på nettet: Fyll ut den elektroniske søknaden ved å svare på alle spørsmålene i ESTA-skjemaet. Spørsmålene er enkle og omfatter identifikasjon, pass, reiseopplysninger og informasjon om nåværende arbeidsgiver.
 3. Behandlingsgebyr: Du må betale det offentlige gebyret med kredittkort, debetkort eller PayPal før du sender inn en ESTA-søknad.
 4. Godkjenning: ESTA-godkjenning gis vanligvis raskt, ofte i løpet av få minutter. Det anbefales imidlertid å søke minst 72 timer før avreise.
 5. Gyldighet: Husk at en ESTA-godkjenning ikke er en garanti for innreise til USA. Innreise avgjøres til syvende og sist av toll- og grensemyndighetene ved innreisehavnen.

Turistvisum for USA (B-2)

Hvis du ikke kommer fra et VWP-land, har fått avslag på ESTA, eller hvis reisen varer i mer enn 90 dager, må du gå veien om visum. De vanligste ikke-immigrantvisumene som utstedes, er B-2 turistvisum og B-1 forretningsvisum. Det finnes flere andre kategorier av amerikanske visum som du kan undersøke ut fra formålet med reisen eller innvandringen.

Søke om visum:

 1. DS-160-skjemaet: Start med å fylle ut DS-160-skjemaet på nettet, som danner grunnlaget for søknaden din.
 2. Betaling av gebyr: Betal det ikke-refunderbare visumsøknadsgebyret på 185 dollar. Du må betale dette gebyret for å få time på ambassaden.
 3. Planlegging av intervju: Deretter avtaler du et intervju på nærmeste amerikanske ambassade eller konsulat.
 4. Innhenting av dokumenter: Til intervjuet må du ta med deg gyldig pass, DS-160-bekreftelse, kvittering for betalt gebyr og bevis på at du er i stand til å finansiere reisen.
 5. Behandlingstid: Etter intervjuet kan behandlingstiden variere fra noen dager til flere uker. Det anbefales å planlegge i god tid.

De beste attraksjonene i Hollywood

Når du har fått reisetillatelsen din i orden, finner du her en liste over stedene du ikke må gå glipp av i Hollywood:

Hollywoods Glitterati

 1. Hollywood Walk of Fame: Walk of Fame er en av de mest ikoniske attraksjonene, og lar deg "gå" blant stjernene. Hver stjerne på fortauet hedrer en kjendis i kategoriene film, TV, radio, musikk og teater.
 2. Hollywood-skiltet: Hollywood-skiltet er synlig fra flere steder i byen, og en tur til Hollywood-skiltet er nærmest et overgangsritual for turister.

Underholdningspalasser

 1. TCL Chinese Theatre: Dette historiske filmpalasset på Hollywood Boulevard er kjent for sitt storslåtte eksteriør og kjendisers hånd- og fotavtrykk i forgården.
 2. Dolby Theatre: Her arrangeres Oscar-utdelingen, og du kan få en guidet omvisning i dette ikoniske lokalet.

Museer og omvisninger

 1. Hollywood Museum: Dette museet har en omfattende samling av Hollywood-memorabilia, inkludert kostymer, plakater og rekvisitter.
 2. Studioturer: Steder som Universal Studios tilbyr glimt bak kulissene i noen av Hollywoods største produksjoner.

Uteliv og shopping

 1. Hollywood and Highland Center: Dette er et shoppingparadis og et travelt knutepunkt for underholdning.
 2. Nattklubber og barer: Hollywood kan skilte med et pulserende natteliv med alt fra klassiske til moderne utesteder for de som ønsker å fortsette eventyret etter solnedgang.

Naturskjønnhet

 1. Griffith Observatory: For panoramautsikt over Los Angeles, inkludert Hollywood-skiltet og Downtown L.A., er Griffith Observatory stedet å besøke.
 2. Runyon Canyon: For de som ønsker en pause i naturen, tilbyr denne parken turstier med fantastisk utsikt over byen.

Konklusjon

Oppsummert kan vi si at Hollywood byr på en blanding av glamour, historie og naturskjønnhet, noe som gjør byen til et allsidig reisemål. Enten du velger ESTA eller visum, vil begge veier føre deg til hjertet av USAs underholdningsindustri. Så forbered dokumentene dine, fjern immigrasjonshindringene og gjør deg klar til å leve ut Hollywood-drømmen.