Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Visum for Aspen, Colorado USA

Redigert: Nov 07, 2023  | Tags: USA visum, ESTA

Visum for Aspen, Colorado USA

Introduksjon

Aspen er kronjuvelen i Colorado. Beliggende i de majestetiske Rocky og Elk Mountains, er Aspen et fantastisk sted å besøke. Roaring Fork River venter deg i denne uforglemmelige byen i Colorados Pitkin County. Denne veiledningen gir deg all informasjonen du trenger for et vellykket besøk til Aspen, samt gir deg informasjonsressurser for å avgjøre om du vil trenge et visum for Aspen.

Oversikt over visum og ESTA

Hvis du kommer til Aspen, Colorado fra et annet land, bør du sjekke for å se om du trenger enten et visum for Aspen eller et Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Du kan sjekke via vurdering på hjemmesiden. ESTA er en elektronisk reiseautorisasjon som ble introdusert gjennom Visa Waiver Program (VWP), som gir muligheten for statsborgere i 41 deltakende land til å reise til USA uten et visum for besøk på opptil 90 dager for turisme, forretninger, transitt eller medisinske formal. Potensielle ESTA-søkere må også oppfylle krav så som å ha et elektronisk pass som er gyldig så lenge besøket deres til og fra Aspen pågår, samt bli vellykket klarert av Customs and Border Protection (CBP) for å reise under VWP. Hvis du er kvalifisert for ESTA når du reiser til Aspen, må du innhente godkjenning før du går om bord i flyet eller skipet ditt.

Besøkende til Aspen som trenger et B2 turistvisum eller B1 forretningsvisum må også fylle ut et DS-160 skjema. Skjemaet tar omtrent 60 minutter å fullføre og søkere bør også ha bilder i pass-stil forberedt for søknaden. Du må også sette opp et intervju ved ditt/din nærmeste amerikanske konsulat eller ambassade. Et gebyr på $ 185 USD for DS-160 søknaden må betales på tidspunktet for bestilling av din ambassadeavtale.

ESTA og Visa Waiver Program

Hva er Visa Waiver Program (ESTA)?

Målet for Visa Waiver Program (VWP) i er å gjøre det enklere for passinnehavere fra spesifikke land å reise inn i USA uten å måtte søke om et visum. For øyeblikket deltar 41 land i Visa Waiver Program. Personer som ønsker å besøke USA for mindre enn 90 dager kan være kvalifiserte; enten formålet for besøket deres er for turisme, for å få medisinsk behandling, besøke familie eller venner eller for forretninger. Når utstedt er ESTA-visumfritaket gyldig i to år eller inntil utløpsdatoen på en enkeltpersons pass. 

Kvalifisering for Visa Waiver Program 

For å være kvalifisert for Visa Waiver Program er det noen ytterligere kriterier:

Hvis du reiser for godkjente forretningsformål, må du ha tiltenkt å rådføre deg med forretningspartnere; planlegge å delta på en forretningskonferanse eller en utdannings-, profesjonell eller vitenskapelig konferanse. Hvis du deltar på korttidsopplæring må du ikke motta betaling fra noen kilde basert i USA, annet enn for kostnader direkte tilknyttet besøket ditt. Du kan også forhandle en kontrakt.

Studier for kreditt, betalt ansettelse eller å jobbe for utenlandske medier er ikke tillatt på VWP. Det er også forbudt å tiltenke å bo permanent i USA.

Hvis du planlegger å besøke USA for anerkjente og godkjente turismeformål, kan du være kvalifisert for et ESTA: Hvis oppholdet ditt er for godkjente turismeformål, så som en ferie, et sosialt opphold med familie eller venner, eller selv for å få medisinsk behandling, eller for å delta på et musikalsk, idretts- eller annet kulturelt arrangement, så lenge du ikke mottar betaling.

Tilleggskrav

Det er vesentlig at alle besøkende må ha full autorisasjon anerkjent av ESTA, et akronym som står for «Electronic System for Travel Authorization». ESTA er et automatisert e-system som er en del av Department of Homeland Security (DHS) og er en vesentlig del av Customs and Border Protections (CBP) metoder for å avgjøre kvalifikasjon for å reise uten et visum til USA enten for turisme eller forretninger. Det er kun mulig å reise inn i USA via ESTA hvis du reiser på en offentlig anerkjent returreise med fly eller skip. Det er også vesentlig å ikke ha noen andre avvisninger for grensepassering. Hvis du tidligere har fått avvist en visumsøknad til USA, kan du bli avvist å få et ESTA: Det er også nødvendig at du har et e-pass. 

Forskjellene mellom forretningsvisum, turistvisum og besøkendevisum 

Hvis du har blitt nektet et ESTA Visa Waiver eller du trenger å bli i USA i mer enn 90 dager, må du søke om enten et B1 forretningsvisum, et B2 turistvisum eller B1-B2 besøkendevisum. Typen besøkendevisum du trenger avhenger av arten på ditt planlagte opphold. 

  • Kategori B1 – Denne kategorien er for personer som planlegger et opphold for forretningsfomål, så som å avholde møter eller for juridiske formål, så som å gjøre opp en eiendomssak.
  • Kategori B2 – Denne kategorien er egnet for de som besøker USA for likefremme turisme- eller fritidsformål. 

Hvordan søke om et visum 

Å søke om et visum er en ganske likefrem og godt dokumentert prosess. Det er imidlertid et antall trinn som må fullføres. De nøyaktige trinnene kan variere avhengig av landet du er fra.

Det første trinnet er å fullføre det nettbaserte skjemaet, kjent som visumsøknadsskjema DS 160. Når du når bekreftelsessiden, skriv den ut, da du må ta den med deg til et intervju. Det neste trinnet er å gjøre en avtale for et visumintervju i hjemlandet ditt på en amerikansk ambassade eller et konsulat. Så må du vente på en oppringning fra visumkontoret. Du må deretter vente på å motta ytterligere kommunikasjon fra visumbetjenten eller ambassaden. Det kan være en ganske lang ventetid så det er viktig å gjøre dette i god tid før det planlagte besøket ditt.

Samle de obligatoriske dokumentene: 

  • Gyldig pass
  • Skjema DS-160 
  • Bekreftelsesside 
  • Søknad 
  • Gebyrbetaling og kvittering
  • Bilde

Du må oppgi alle disse dokumentene og muligens flere under intervjuet på ambassaden. Under dette intervjuet vil den ansvarlige betjenten avgjøre om du faktisk er kvalifisert for et visum. Når visumet ditt er gitt, må du betale gebyret for visumforsikring.

Reiseinformasjon for Aspen

Ruten du tar når du drar til Aspen med bil vil avhenge av årstiden. Mellom mai og september er Highway 82 åpen og denne vil ta deg rett til Aspen – ta bare av på avfart Interstate 70 til Glenwood Springs. Om vinteren er Aspen svært snørik og mye av Highway 82 wil være stengt, så du må ta en mer omstendelig rute for å komme til reisemålet ditt. Vinterdekk, nok av forsyninger (inkludert førstehjelpsutstyr, mat og varme drikker, et varmt teppe og en sterk lommelykt) og en fungerende mobiltelefon for å ringe nødtjenestene i dårlig vær er alle vesentlige ting å ta med deg når du kjører mot Aspen om vinteren. Den nærmeste større flyplassen er Denver International Airport, og det er svært enkelt å få bakketransport videre fra flyplassen til sentrum av Aspen. Drosjer og offentlige busser er begge tilgjengelige hvis du ikke ønsker å kjøre selv eller leie en bil. Denver International Airport er omtrent 220 miles fra sentrum av Aspen. Et annet alternativ er å ta en videreflyvning til Aspen. Aspen har også sin egen, mindre, nasjonale flyplass, som er vert til flyvninger fra større flyselskaper som Delta og United Airlines. Dette er Aspen/Pitkin County Airport, som er tre miles fra Aspen og som kan nås via direkteflyvninger fra et antall flyplasser inkludert Denver, Dallas, Chicago O'Hare, Houston, Los Angeles, San Francisco, Minneapolis/St Paul og Atlanta.

Denne regionen er et spesielt flott sted å besøke for alle som elsker utendørslivet. Ett av de mest populære fotturdestinasjonene i Aspen er Maroon Bells resort, som har navn etter de to toppene kjent som Maroon Peak og North Maroon Peak i Elk Mountains. To andre fantastiske steder å besøke i og rundt kommunen hvis du elsker å stå på ski, er Aspen Mountain og Independence Pass, der det finnes noen fantastiske ski-resorts og nok av muligheter for skigåing. Hvis du heller vil nyte en mindre anstrengende aktivitet i Aspen er det svært anbefalt at du besøker John Denver Sanctuary, som er en fantastisk vakker park og et utmerket sted å tilbringe tid. Kunstelskere vil også nyte et besøk til Aspen Art Museum, som er hjem til noen fantastiske moderne kunstsamlinger. Hvis du er interessert i å se en fungerende sølvgruve, dra rett til Smuggler Mine.

Konklusjon

Nå som du vet hvordan du kommer deg til byen og også hva du skal se og gjøre mens du er der, er du klar til å nyte besøket ditt til dette vakre stedet. Så ha en fantastisk tid, men før du gjør det, sørg for at du innhenter et ESTA eller visum for Aspen minst fire uker før avreisen din.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA