Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Visum for Aspen, Colorado USA

Redigert: jan. 21, 2024  | Tags: ESTA, Aspen, USA-visum

Information on visiting Aspen and needing a visa for Aspen.

Aspen er kronjuvelen i Colorado. Aspen ligger midt i de majestetiske Rocky- og Elk-fjellene og er et fantastisk sted å besøke. Roaring Fork River venter på deg i denne uforglemmelige byen i Pitkin County i Colorado. Denne guiden gir deg all den informasjonen du trenger for et vellykket besøk i Aspen, og gir deg også informasjon om du trenger visum til Aspen.

Oversikt over visum og ESTA

Hvis du kommer til Aspen Colorado fra et annet land, bør du sjekke om du trenger visum til Aspen eller en elektronisk reisetillatelse (ESTA). Du kan sjekke dette via vurderingen på hjemmesiden. ESTA er en elektronisk reisetillatelse som ble innført gjennom Visa Waiver Program (VWP), som gir borgere fra 41 deltakerland muligheten til å reise til USA uten visum for besøk på opptil 90 dager for turisme, forretninger, transitt eller medisinske formål. Potensielle ESTA-søkere må også oppfylle krav som å ha et elektronisk pass som er gyldig under hele besøket til og fra Aspen, samt bli klarert av Customs and Border Protection (CBP) for å kunne reise med VWP. Hvis du er kvalifisert for ESTA når du reiser til Aspen, må du innhente godkjenning før du går om bord på flyet eller båten.

Besøkende til Aspen som trenger et B2 turistvisum eller B1 forretningsvisum, må fylle ut et DS-160-skjema. Det tar ca. 60 minutter å fylle ut skjemaet, og søkere bør også ha passfoto klar til søknaden. Du må også avtale et intervju på nærmeste amerikanske konsulat eller ambassade. Et gebyr på 185 USD for DS-160-søknaden må betales når du bestiller tid på ambassaden.

ESTA og Visa Waiver-programmet

Hva er Visa Waiver Program (ESTA)?

Formålet med Visa Waiver Program (VWP) er å gjøre det enklere for passinnehavere fra bestemte land å reise inn i USA uten å måtte søke om visum. For øyeblikket deltar 41 land i Visa Waiver Program. Personer som ønsker å besøke USA i mindre enn 90 dager, kan være kvalifisert, enten formålet med besøket er turisme, medisinsk behandling, familie- eller vennebesøk eller forretningsreise. Når ESTA-visumfritaket er utstedt, er det gyldig i to år eller frem til passets utløpsdato.

Kvalifisering for visumfritaksprogrammet

For å være kvalifisert for visumfritaksprogrammet er det noen tilleggskriterier:

 • Hvis du reiser i godkjent forretningsøyemed, må du ha til hensikt å rådføre deg med forretningsforbindelser, planlegge å delta på en forretningskongress eller en utdanningsmessig, faglig eller vitenskapelig konferanse.
 • Hvis du deltar på kortvarig opplæring, må du ikke motta betaling fra noen USA-basert kilde, med unntak av utgifter som er direkte knyttet til besøket. Forhandlinger om en kontrakt er også gyldig.
 • Studier for studiepoeng, lønnet arbeid eller arbeid for utenlandske medier er ikke tillatt i VWP. Det er heller ikke tillatt å ha til hensikt å bosette seg permanent i USA.

Hvis du planlegger å besøke USA for anerkjente og godkjente turistformål, kan du være kvalifisert for en ESTA. Hvis oppholdet har et godkjent turistformål, for eksempel ferie, sosialt samvær med familie eller venner, medisinsk behandling eller deltakelse i et musikk-, sports- eller annet kulturarrangement, kan du få ESTA så lenge du ikke mottar betaling.

Supplerende krav

Det er viktig at alle besøkende har full autorisasjon som er godkjent av ESTA, et akronym som står for "Electronic System for Travel Authorization". ESTA er et automatisert e-system som er en del av Department of Homeland Security (DHS) og er en viktig del av Customs and Border Protection's (CBP) metoder for å avgjøre om man er kvalifisert til å reise uten visum til USA i forbindelse med turisme eller forretninger. Det er bare mulig å reise inn i USA via ESTA hvis du reiser tur-retur til lands, til sjøs eller med fly. Det er også viktig at du ikke tidligere er blitt avvist ved grensen. Hvis du tidligere har fått avslag på en amerikansk visumsøknad, kan du bli nektet ESTA. Det er også nødvendig å ha et e-pass.

Forskjellene mellom forretningsvisum, turistvisum og besøksvisum

Hvis du har fått avslag på en ESTA-søknad eller må oppholde deg i USA i mer enn 90 dager, må du søke om enten et B1-forretningsvisum, et B2-turistvisum eller et B1-B2-besøksvisum. Hvilken type besøksvisum du trenger, avhenger av hva slags opphold du planlegger.

 • Kategori B1 - Denne kategorien er for personer som planlegger et opphold i forretningsøyemed, for eksempel for å holde møter eller for juridiske formål, for eksempel for å gjøre opp et dødsbo.
 • Kategori B2 - Denne kategorien passer for dem som besøker USA i forbindelse med ren turisme eller fritid.

Hvordan søke om visum

En visumsøknad består av en rekke trinn som må gjennomføres. De nøyaktige trinnene kan variere avhengig av hvilket land du søker fra.

Det første trinnet er å fylle ut det elektroniske skjemaet, kjent som Visa Application Form DS 160. Når du kommer til bekreftelsessiden, bør du skrive den ut, da du må ta den med deg til intervjuet. Neste trinn er å avtale tid for et visumintervju på den amerikanske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt. Deretter må du vente på å bli oppringt av visumkontoret. Deretter er det bare å vente på svar fra visumbehandleren. Ventetiden kan være ganske lang, så det er viktig å gjøre dette i god tid før det planlagte besøket. Samle de obligatoriske dokumentene:

 • Gyldig pass
 • skjema DS-160
 • Bekreftelsesside,
 • søknad
 • Gebyrbetaling og kvittering
 • Foto

Du må legge frem alle disse dokumentene og muligens flere under intervjuet på ambassaden. I løpet av dette intervjuet vil saksbehandleren avgjøre om du faktisk er kvalifisert for visum. Når visumet ditt er innvilget, må du betale visumforsikringsavgiften.

Reiseinformasjon om Aspen

Hvilken rute du velger når du skal kjøre til Aspen, avhenger av årstiden. Mellom mai og september er Highway 82 åpen, og denne tar deg rett til Aspen - bare ta av fra Interstate 70 til Glenwood Springs. Om vinteren er det mye snø i Aspen, og store deler av Highway 82 er stengt, slik at du må kjøre en større omvei for å komme frem til reisemålet. Snødekk, rikelig med proviant (inkludert førstehjelpsutstyr, mat og varm drikke, et varmt pledd og en sterk lommelykt) og en fungerende mobiltelefon for å kunne ringe nødetatene i dårlig vær er viktig å ha med seg når du kjører mot Aspen om vinteren. Den nærmeste større flyplassen er Denver International Airport, og det er svært enkelt å komme seg videre med bakketransport fra flyplassen til Aspen sentrum. Det finnes både drosjer og offentlige busser hvis du ikke ønsker å kjøre selv eller leie bil. Denver internasjonale lufthavn ligger rundt 320 km fra Aspen sentrum. Et annet alternativ er å ta et fly videre til Aspen. Aspen har også en egen, mindre, nasjonal flyplass med flyvninger fra store flyselskaper som Delta og United Airlines. Dette er Aspen/Pitkin County Airport, som ligger fem kilometer fra Aspen og kan nås med direktefly fra en rekke flyplasser, blant annet Denver, Dallas, Chicago O'Hare, Houston, Los Angeles, San Francisco, Minneapolis/St Paul og Atlanta.

Denne regionen er et spesielt godt sted å besøke for alle som elsker friluftsliv. Et av de mest populære turmålene i Aspen er Maroon Bells resort, oppkalt etter tvillingtoppene Maroon Peak og North Maroon Peak i Elk Mountains. To andre fantastiske steder å besøke i og rundt kommunen hvis du er glad i å stå på ski, er Aspen Mountain og Independence Pass, hvor det finnes noen fantastiske skianlegg og mange muligheter for skikjøring. Hvis du ønsker en mindre anstrengende aktivitet i Aspen, kan vi anbefale et besøk til John Denver Sanctuary, som er en vakker park og hage og et fantastisk sted å tilbringe tid. Kunstelskere vil også sette pris på et besøk til Aspen Art Museum, som huser noen fantastiske samlinger av samtidskunst. Og hvis du er interessert i å se en sølvgruve i drift, bør du ta turen til Smuggler Mine!

Konklusjon

Nå som du vet hvordan du kommer deg til byen og hva du kan se og gjøre mens du er der, er du klar til å nyte besøket på dette herlige stedet. Kos deg, men først må du sørge for å skaffe deg ESTA eller visum til Aspen minst fire uker før avreise.