Trenger jeg ESTA eller visum?

Publisert: Oct 02, 2018, Redigert: Nov 09, 2019 | Tags: USA Visa Krav, Nektet for US Visa, ESTA Kvalifisering

Innledning

Utenlandske reisende til USA trenger enten ESTA eller visum. Å avgjøre den reisendes behov for begge typer reisegodkjennelse avhenger av noen få faktorer.

Besøkets formål

Hvis du skal besøke USA for turisme, besøk hos familie eller venner, forretninger, transitt, medisinske eller andre lignende kortvarige formål, bør du avgjøre om du er berettiget til ESTA. Å søke om ESTA er en mye lettere søknadsprosess siden søknaden for reisegodkjennelse kan gjøres på nett. Du kan sjekke om du er berettiget for ESTA ved å besøke følgende link for å se om du har et pass fra et av de 40 visa waiver-landene: https://usa-esta.no/krav-til-esta

Personlige forhold

Det finnes ekstra faktorer som medisinsk-, kriminell-, innvandrings- og reisehistorikk som kan påvirke en søkers evne til å få ESTA. For den nyeste informasjonen om disse kvalifikasjonsspørsmålene, besøk usa-esta.com/apply og se gjeldende kvalifikasjonsspørsmål på nedre del av skjemaet.

Reiseomstendigheter – Godkjent ESTA er bare nødvendig for reisende som kommer til USA via sjø eller luft, og er ikke nødvendig for de som reiser inn via land som Canada eller Mexico.

Ikke kvalifisert for ESTA

Dersom du ikke er kvalifisert for ESTA, eller vil bli i USA lenger enn 90 dager, må du ha B2 turistvisum for turismeformål eller et B1 forretningsvisum for forretningsformål.

Alternativ til turistvisum

Et B2 turistvisum kan brukes for å besøke familie og venner, sightseeing og ferie, medisinsk behandling eller delta på kortvarige kurs uten å oppnå studiepoeng. B2 turistvisum kan brukes for opphold i opptil 180 dager per besøk og utstedes vanligvis for en periode på 10 år, men dette kan variere avhengig av søkers personlige forhold.

Alternativ til forretningsvisum

Et B1 forretningsvisum kan brukes til å delta på møter, forhandlinger eller salg/kjøp av eiendom. ‘Forretnings’-aktiviteten som foretas av en utlending må være betalt, siden søker vanligvis ikke mottar inntekt fra en kilde i USA når man reiser på et B2 forretningsvisum. B1 turistvisum kan brukes for opphold i opptil 180 dager per besøk og utstedes vanligvis for en periode på 10 år, men dette kan variere avhengig av søkers personlige forhold.

Alternativ til transittvisum

De som ikke er kvalifisert til visa waiver og reiser transitt gjennom USA til en annen destinasjon, må søke om C-1 transittvisum. De som vil jobbe, investere, studere eller utføre andre lovlige aktiviteter i USA, uansett varighet på besøk eller ESTA, bør lese om de relevante visumtypene som passer for dem.

Søknadsprosessens tidslinjer

Hvis du må ha visum til USA, besøk usa-visas.com for mer informasjon. Visumsøknader tar vanligvis mellom 4–8 uker. Men det avhenger av prosessens tidslinjer og arbeidsmengden på den amerikanske ambassaden søknaden ble levert til. Sørg for at du planlegger for prosessens tidslinjer før du bestiller reisen via eller til USA. For en oppdatert kontroll på ventetider på USAs ambassade for besøkende, visum og andre typer, besøk: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html for mer informasjon.

Få profesjonelle råd

Dersom du ikke er berettiget til ESTA eller har fått avslag på visum til USA, be om råd fra en erfaren og anerkjent innvandringsadvokat i USA for å finne ut om de kan hjelpe deg med å få visum til USA. Vær oppmerksom på villedende annonser med ‘garantert visum’-svindel og annen taktikk for å lure penger fra folk.

Hvis du har pass fra et visafritatt land som Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand eller andre vesteuropeiske land og ønsker ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, begynn på søknaden, eller besøk Vanlig stilte spørsmå for å lære mer om ESTA

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterYoutube

Søk om ESTA

ESTA er en nødvendig reiseautorisasjon for kvalifiserte reisende som kommer inn i USA med land, luft eller sjø for besøk på mindre enn 90 dager.

Søk om ESTA