Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Sikkerhetsveiledning om bord for reise til USA

Redigert: Oct 18, 2021 | Publisert: Oct 18, 2021 | Tags: Flyplass sikkerhet, Flysikkerhet, COVID-19

Med omtrent 40 millioner flyvninger oppe på himmelen om året, er flyreise én av de mest populære formene for transport over hele verden. Selv om flyreise har økt i popularitet, har helse- og sikkerhetsforhåndsregler som holder reisende trygge også blitt tilpasset for å tilrettelegge for de økte behovene og fremgangen i teknologi.

Her er noen sikkerhetsveiledninger for når du er om bord for din flyving til USA. Hvis du planlegger å ta en flyvning i nær fremtid, kan det være til hjelp å gjennomgå disse veiledningene. Kabinbesetningen din bør gå gjennom disse sikkerhetsveiledningene for når du er om bord før du tar av på flyvningen din.

Sikkerhetsdemonstrasjoner

Som tidligere nevnt, vil ditt kabinpersonale gå gjennom en full og omfattende sikkerhetsdemonstrasjon før flyet ditt engang gjør et forsøk på å forlate bakken, og det er vesentlig å vie oppmerksomhet til denne demonstrasjonen. Erfarne flyvere kan bli ubekymrete med denne delen av flyvningsopplevelsen, men disse profesjonelle viser og forteller deg alt du trenger å vite for å kunne handle trygt og fornuftig i en nødssituasjon.

Setebelter

Setebeltet ditt holder deg festet og trygg i setet ditt. Du er påkrevd å ha dette på under enkelte nøkkeløyeblikk på reisen, inkludert take-off og landing. De fleste flyselskaper anbefaler deg vanligvis at du holder setebeltet ditt løst festet mens du sitter. Du vil også bli bedt om å feste setebeltet ditt hvis flyvingen begynner å oppleve turbulens eller en nødssituasjon mens i luften. Dette vil indikeres av setebelteskiltene i konsollen over setet ditt.

Plasseringer av oksygenmasker

Oksygenmasker er installert på alle fly som en forhåndsregel for nødssituasjoner i tilfelle tap av kabintrykk. I de fleste tilfellene vil disse maskene være plassert over hodet ditt fra setet, og når frigjort, kan du feste den til ansiktet og trekke i den nødvendige spaken for å motta oksygen. Oksygenmasker frigjøres kun i det usannsynlige tilfellet av tap av kabintrykk.

Nødutganger

Alle fly har nødutganger som kan finnes over vingene på flyet. Disse er større utganger med enklere tilgang for passasjerer i det tilfelle at en nødssituasjon tvinger alle om bord til å forlate flyet. Dette oppnås vanligvis ved at kabinbesetningen åpner nødutgangene, utløser en oppblåsbar utgangssklie og assisterer passasjerene i å skli ned til et redningsfartøy eller bakken.

Sete i rad ved nødutgang

På hvert fly er det et fast antall seter ved siden av nødutgangene. Disse setene er klassifisert som sete i rad ved nødutgang. Hvis du finner deg selv tildelt ett av disse setene, vil du bli spurt om du er villig til å påta deg noe ytterligere ansvar under flyvingen din. I et nødstilfelle er det opp til deg å operere nødutgangen og åpne den på en rolig måte for å la evakueringen finne sted. Passasjerer som ikke er komfortable med dette ansvaret blir vanligvis tilbudt muligheten til å bytte sete med en annen passasjer.

Evakueringer

Evakueringer vil mest sannsynlig være den samme prosessen enten du går ut på vann eller på land. I tilfelle av en evakuering, hold kroppen din lavt mot bakken for å puste inn luften som er nærmest gulvet, og når du kommer ut på sklien må du fjerne spisst skotøy som hæler. Når du går ut, kryss armene over brystet ditt og hopp med føttene først. Den myke, oppblåsbare sklien vil fange og føre deg mot redningsfartøyet eller bakken.

Sikkerhet for barn

Hvis du reiser med en baby er et separat sete ikke nødvendig. Småbarn som veier mellom 9 og 18 kilo må sitte i et sikkerhetssete som vender fremover under flyvingen. Barn som veier 18 kilo eller over kan bruke normale setebelter. I tilfelle av en nødssituasjon som krever oksygenmasker, husk å feste din egen maske før du fester masken til barnet ditt.

Alkoholinntak

Å drikke overdrevent under en flyvning setter ikke bare deg i fare, men det setter de rundt deg i fare dersom handlingene dine leder til uberegnelig oppførsel. I en nødssituasjon kan alkohol svekke evnen din til å tenke rasjonelt og kan potensielt føre til tap av liv hvis handlingene dine negativt påvirker evakueringsprosedyrer.

Konklusjon

Artikkelen ovenfor ga et grunnleggende sammendrag av sikkerheten om bord i et fly som en reisende må forstå for å kunne fly trygt og sikkert. Vær oppmerksom på handlingene dine og deres påvirkning på de rundt deg. Når du flyr, følg alltid instruksjonene fra kabinbesetningen.