Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Hvordan sjekker jeg om ESTA fortsatt er gyldig?

Redigert: Aug 23, 2023  | Tags: ESTA Varighet, ESTA Gyldighet, ESTA

Sjekk status på eksisterende ESTA-søknader før du drar til USA for å hente ESTA-autorisasjonsnummer og -utløpsdato. Du kan sjekke ESTA-utløpsdato, ESTA-validitet og hente ESTA-nummeret ved å fylle ut skjemaet med passinformasjon samt for- og etternavn på søker. Du mottar ESTA-status, -autorisasjonsnummer og -utløpsdato dersom søknaden fortsatt er gyldig. Det er fem mulige statuser for ESTA-validitetskontroll:

ESTA-søknad finnes ikke

«Søknad finnes ikke» er vanligvis resultatet av at søker oppgir feil informasjon på den originale ESTA-søknaden, og dermed blir det ikke opprettet en link mellom riktig og feil biometrisk informasjon. Biometrisk informasjon omfatter informasjon som søkers navn, hjemland, passnummer, passforsikring og utløpsdatoer. Alternativt oppgis denne statusen når feil informasjon oppgis i Sjekk ESTA-søknaden. «Søknad finnes ikke» kan returneres når det ikke eksisterer en nåværende eller tidligere ESTA-søknad.

ESTA-søknad utløpt

Dersom en ESTA-søknad er utløpt må du søke om ny godkjennelse før du reiser til USA. ESTA-søknader kan ikke fornyes, en ny søknad må leveres basert på søkers nåværende informasjon.

ESTA-søknad venter

Dette betyr at søknaden nylig er sendt inn og er under behandling av CBP. Dette innebærer ikke et negativt resultat på ESTA-søknaden, men indikerer at det er nødvendig med ekstra sikkerhetskontroller. Det går ca. 72 timer før du får en endelig beslutning på søknaden. Sørg for at du passer på dette når du legger reiseplaner.

ESTA-autorisasjon godkjent

Dette betyr at autorisasjonen er gyldig for innreise til USA. Vær oppmerksom på utløpsdato og ESTA søknadsnummer og sørg for at ESTA er gyldig før innreise til USA. Vær oppmerksom på at selv om ESTA er godkjent, betyr det ikke at den ikke kan trekkes tilbake av toll- og grensekontrollen (CBP), så reisende rådes til å sjekke ESTA-statusen dagen før avreise.

ESTA-søknad ikke godkjent

Dette resultatet oppstår når ESTA-søknaden er behandlet og du ikke får tillatelse til å reise til USA gjennom visa waiver-programmet. Du kan fortsatt være kvalifisert til å søke om B-2 turistvisum. Du kan få mer informasjon og søke om visum til USA på følgende link: https://travel.state.gov/content/travel.html

Vær oppmerksom på at hvis du har gjort feil på ESTA-søknaden, må du sende en e-post til ESTAs tekniske supportteam ved å følge instruksjonene her: https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US. Du kan også ringe ESTAs tekniske supportteam på +1 202-344-3710 for å spørre om du kan endre feil på søknaden.

ESTAs søkere bør sjekke statusen på søknadene for å finne ut ESTAs utløpsdatoer og for å få ESTA autorisasjonsnummer for å passe på at det fortsatt er mulig å reise til USA uten å sende inn enda en søknad eller betale mer for å få en godkjenning som kanskje ikke er nødvendig.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA