Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Hvordan sjekker jeg om ESTA fortsatt er gyldig?

Redigert: aug. 23, 2023  | Tags: ESTA, ESTA Varighet, ESTA Gyldighet

Sjekk status for eksisterende ESTA-søknader før du ankommer USA for å finne ESTA-autorisasjonsnummer og utløpsdato. Du kan sjekke ESTA-søknadens utløpsdato, ESTA-gyldighet og hente ESTA-nummeret ved å fylle ut skjemaet med passopplysningene og for- og etternavnet til søkeren. ESTA-statusen din, autorisasjonsnummeret og utløpsdatoen vil bli oppgitt hvis søknaden din fortsatt er gyldig. Det er fem mulige statuser som returneres av ESTA-gyldighetskontrollen, og disse er beskrevet nedenfor og i videoen.

How can I check if my ESTA is still valid?
Hvordan kan jeg sjekke om ESTA-en min fortsatt er gyldig?

"Ikke funnet"

Denne statusen indikerer at det ikke finnes noen aktiv eller fullført ESTA-søknad knyttet til de oppgitte opplysningene i systemet. "Application Not Found" er vanligvis et resultat av at søkeren har oppgitt feil informasjon på det opprinnelige ESTA-søknadsskjemaet, og at det derfor ikke finnes noen kobling mellom riktig og feil biometrisk informasjon. Biometrisk informasjon omfatter opplysninger som søkerens navn, passland, passnummer, passets utstedelsesdato og utløpsdato. Alternativt gis denne statusen når det er oppgitt feil informasjon i ESTA-søknadsskjemaet. Til slutt kan "Application Not Found" returneres når det ikke finnes noen nåværende eller tidligere ESTA.

"Søknad utløpt"

Hvis noen tidligere har fått "Authorization Approved", men det har gått mer enn to år siden godkjenningen (eller hvis passet er utløpt), vises ESTA-statusen som "Expired". Reisende i denne kategorien må søke om ESTA-autorisasjon på nytt før de kan reise til USA under VWP.

ESTA-søknader kan ikke fornyes, det må sendes inn en ny søknad basert på brukerens nåværende opplysninger.

"Venter på autorisasjon"

Denne statusen indikerer at det ikke er tatt en umiddelbar avgjørelse om den reisende er kvalifisert. Søknaden din er altså nylig sendt inn og er under videre behandling av CBP. Dette betyr ikke at ESTA-søknaden din har fått avslag, men bare at det er nødvendig med ytterligere sikkerhetskontroller. Det tar ca. 72 timer før du får en endelig avgjørelse på søknaden din. Ta hensyn til dette når du vurderer dine eksisterende reiseplaner.

"Godkjenning godkjent"

Dette betyr at autorisasjonen din er gyldig for reiser til USA. Vær oppmerksom på utløpsdatoen og ESTA-søknadsnummeret, og sørg for at ESTA-tillatelsen er gyldig før avreise til USA. Husk også at selv om ESTA-tillatelsen fortsatt er godkjent, betyr ikke det at den ikke kan trekkes tilbake av Customs and Border Protection (CBP), så reisende anbefales å sjekke ESTA-statusen på avreisedagen. Denne statusen betyr bare at den reisende har fått tillatelse til å reise til USA under Visa Waiver-programmet. Dette er imidlertid ingen garanti for innreise til USA; den endelige avgjørelsen om innreisetillatelse tas av amerikanske tollmyndigheter ved ankomst.

"Reiser som ikke er godkjent"

Dette resultatet oppstår når ESTA-søknaden din er behandlet og du ikke har tillatelse til å reise til USA under Visa Waiver-programmet. Du kan likevel være kvalifisert til å søke om et B-2 turistvisum, B-1 forretningsvisum eller C transittvisum. Reisende anbefales å lese mer om andre relevante amerikanske visum.

Vær oppmerksom på at hvis du har gjort en feil i ESTA-søknaden din, må du sende en e-post til ESTAs tekniske supportteam ved å følge instruksjonene her: https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US. Du kan også ringe ESTAs tekniske supportteam på +1 202-344-3710 for å finne ut om du kan endre en feil i skjemaet ditt.

ESTA-søkere bør sjekke statusen på søknadene sine for å se utløpsdatoen for ESTA og innhente ESTA-autorisasjonsnummeret for å forsikre seg om at de fortsatt kan reise til USA uten å måtte sende inn en ny søknad eller betale ekstra penger for å få en autorisasjon som kanskje ikke er nødvendig.

Hvis sjekken fra ESTA-søknaden din har returnert som "Application Expired" eller "Not Found", kan du starte en ny søknad hvis du har pass fra et visumfritt land som Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand eller et annet vesteuropeisk land, og ønsker å få en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, kan du komme i gang med søknaden din .

Søk om ESTA