Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Hvordan søke om ESTA

Redigert: jan. 21, 2024  | Tags: ESTA-søknadsveiledning, ESTA-krav

Vil du vite hvordan du søker om ESTA? Når du skal søke om ESTA, bør du sette av 15-20 minutter til å fylle ut skjemaet, samle de nødvendige dokumentene og sette av tid til å lese og forstå spørsmålene på forhånd. Nedenfor har vi satt sammen en sjekkliste for hvordan du søker om ESTA.

Gå til FAQ for å finne ut mer, eller start søknaden din nå.

Søk om ESTA

Tid

Sett av minst 15-20 minutter til å fylle ut hver ESTA-søknad. Hvis du for eksempel søker for en familie på fire, må du beregne minst 60 minutter til å fylle ut søknaden og sjekke at opplysningene er korrekte.

Stabil internettilgang

Dette burde være en selvfølge, men det hender ofte at søkere prøver å søke på en treg eller ustabil internettforbindelse. Det anbefales at ESTA-søkere har tilgang til en stabil Ethernet- eller Wi-Fi-tilkobling for å fylle ut skjemaet og sende inn søknaden. Tidsavbrudd i søknaden forekommer ofte, og brukere må i slike tilfeller starte en ny søknad.

Pass

Du må ha et gyldig elektronisk pass fra et land som deltar i visumfritaket for å kunne søke om ESTA. Du må være anerkjent som statsborger i et visumfritatt land for å være kvalifisert for ESTA. Hvis du er statsborger i flere land, må du oppgi informasjon fra alle passene dine.

Informasjon om familie

Du vil bli bedt om å oppgi for- og etternavn på foreldrene dine. Hvis du ikke har denne informasjonen, kan du oppgi "UKJENT".

Kontaktinformasjon i nødstilfeller

Du må oppgi navn, telefonnummer og e-postadresse til en person eller organisasjon som skal være din kontaktperson i nødstilfeller, i eller utenfor USA, og som skal varsles hvis du havner i en ulykke.

Opplysninger om kontaktperson i USA

Du trenger navn, telefonnummer og adresse til kontaktpersonen eller organisasjonen i USA. Adresseinformasjonen verifiseres for å sikre at opplysningene er korrekte. Du kan imidlertid skrive "UNKNOWN" for tekstfelt og "00000" for nummerfelt i skjemaet hvis du ikke har noen kontaktperson i USA.

Adresseopplysninger for USA

Du bør oppgi navn og kontaktinformasjon til stedet du skal bo under besøket. Denne adresseinformasjonen kontrolleres også for å sikre at opplysningene er korrekte. Hvis du ikke har denne informasjonen ennå, kan du oppgi "UNKNOWN" for tekstfelt og "00000" for numeriske felt.

Opplysninger om arbeidssted

Hvis du er ansatt, må du oppgi navn, adresse og telefonnummer til arbeidsgiveren din.

Politirapporter og strafferegister (valgfritt)

Hvis du noen gang har blitt arrestert for en forbrytelse, bør du sjekke politiets rulleblad for å se om du har en alvorlig kriminell fortid som kan påvirke ESTA-søknaden din.

Betalingsinformasjon

Det finnes et begrenset antall betalingsalternativer for ESTA. ESTA godtar kreditt- eller debetkort fra MasterCard, VISA, American Express og Discover. Andre betalingsalternativer som kontanter, bankoverføring, sjekk, PayPal eller andre aksepteres ikke for øyeblikket.

7 dagers betalingsfrist

Du må betale for ESTA-søknaden din innen 7 dager etter at den er sendt inn. Ellers utløper søknaden din, og du må søke på nytt.

Gruppesøknader

Opptil 50 søknader kan sendes inn og betales samtidig. Det er ikke et krav at personer i samme søknadsgruppe reiser sammen, og det er heller ikke et krav at primærsøkeren reiser sammen.

Hente fullmakter før og etter at du har søkt

Når du har søkt om ESTA, kan du sjekke søknaden din ved å gå til ESTA-statussjekken og se statusen på nettet. Hvis ESTA-tillatelsen din er godkjent, har du lov til å reise til USA via fly, sjø eller land. Hvis ESTA-en din ikke er godkjent, må du vente i 72 timer på at DHS behandler søknaden din, og deretter prøve å sjekke statusen på nytt. Hvis ESTA avslås, må du søke om amerikansk visum. Hvis ESTA-en din er utløpt eller ikke finnes, må du dobbeltsjekke informasjonen du har oppgitt, eller søke om en ny ESTA.

Hvis du har gjort en feil på ESTA-en din, kan du kontakte CBP ESTA-hjelpeteamet via hjelpesenteret

How to apply for ESTA
Slik søker du om ESTA