Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

Hvor lang tid tar ESTA-godkjenning?

Redigert: aug. 25, 2023  | Tags: ESTA-søknadens varighet, ESTA-søknadens varighet, ESTA-skjemaet

Innledning

En ESTA-søknad behandles umiddelbart på nettet, og de fleste søknader godkjennes innen ett minutt etter at de er sendt inn. Det finnes imidlertid tilfeller der avgjørelsen på en søknad kan bli forsinket med opptil 72 timer. Når en ESTA-søknad er godkjent, vil brukeren bli varslet via nettleseren eller e-post. Godkjenningsmeldingen inneholder søknads- eller autorisasjonsnummeret, utløpsdatoen for ESTA-tillatelsen samt annen informasjon som ble oppgitt ved innsending av søknaden.

How long does it take for ESTA Approval?
Hvor lang tid tar det å få en ESTA-godkjenning?

Studie om ESTA-behandlingstider

En undersøkelse av ESTA-behandlingstiden utført av usa-esta.com i 2023 viste at 78 % av søknadene ble godkjent 12 timer etter at de ble sendt inn. De resterende 22 % forble "Pending" og krevde ytterligere behandlingstid, fra 12 til 72 timer. Sannsynligheten for at en ESTA-søknad krever mer enn 24 timers behandlingstid, var ca. 20 %.

Avslag på ESTA-søknader ble også undersøkt i studien. Sannsynligheten for å få avslag på en ESTA-søknad, eller "Travel Not Authorized", var ca. 3,1 %. De faktorene som mest sannsynlig førte til avslag, var å svare "ja" på et av spørsmålene om ESTA-kvalifisering. Disse spørsmålene dreier seg om medisinske tilstander, kriminell bakgrunn, innvandrings- og reisehistorikk til land som anses som "State Sponsors of Terrorism". Andre faktorer som påvirker ESTA-avslag, er blant annet flere statsborgerskap eller annen informasjon som ikke stemmer overens med data som Customs and Border Protection (CBP) har kryssjekket om søkeren. Søkere som får avslag på ESTA, kan likevel være kvalifisert til å søke om amerikansk visum.

Faktorer som påvirker behandlingstiden for ESTA

De fleste ESTA-søknader behandles raskt, ofte i løpet av få minutter. U.S. Customs and Border Protection (CBP ) anbefaler imidlertid at du søker minst 72 timer før planlagt avreise for å ta høyde for eventuelle forsinkelser eller problemer. Hvis søknadens status er "Authorization Pending", kan det ta opptil 72 timer før du får en endelig avgjørelse. Forsinkelser i behandlingen skyldes ofte tekniske problemer i CBP-systemene eller problemer med betalingsbehandlingen, som kan skyldes søkerens valgte betalingsmåte eller systemene som CBP bruker til å behandle betalinger.

Flere faktorer kan føre til forsinkelser i behandlingen av en ESTA-søknad, og de vanligste årsakene er beskrevet nedenfor.

Ufullstendig eller feilaktig informasjon: Hvis søknadsskjemaet ikke er fullstendig utfylt eller inneholder feil, kan det føre til forsinkelser. Dobbeltsjekk alltid opplysningene før du sender dem inn.

Sikkerhetskontroller: I noen tilfeller kan det være nødvendig med ytterligere bakgrunnssjekker, noe som kan føre til lengre behandlingstid.

Stort antall søknader: I høysesonger kan antallet søknader øke kraftig, noe som kan føre til forsinkelser i systemet.

Tekniske problemer: Selv om det er uvanlig, kan tekniske problemer med ESTA-søknadssystemet føre til forsinkelser.

Passets gyldighet: Passet ditt må være gyldig i minst seks måneder fra planlagt avreisedato fra USA. Hvis det er problemer med passinformasjonen din, kan det forsinke søknaden din.

Kriminalitets- eller innvandringshistorikk: Hvis du tidligere har hatt juridiske eller innvandringsrelaterte problemer, kan det føre til en lengre saksbehandlingstid.

Matchende navn: Hvis navnet ditt er svært likt navnet på en person som står på en overvåkningsliste eller har en kriminell fortid, kan det ta lengre tid å verifisere identiteten din.

Aktuelle hendelser i verden: Politiske eller globale hendelser kan noen ganger føre til strengere sikkerhetskontroller og dermed forsinkelser.

Mangelfulle svar på sikkerhetsspørsmål: ESTA-søknaden inneholder spørsmål om straffehistorikk, helse og andre faktorer som kan påvirke muligheten til å reise under Visa Waiver-programmet. Ufullstendige eller uklare svar kan føre til forsinkelser.

Betalingsproblemer: Problemer med betalingsprosessen eller manglende betaling av søknadsgebyret kan føre til forsinkelser.

Konklusjon

Hvis du opplever en forsinkelse i mottakelsen av ESTA-tillatelsen og reisedatoen nærmer seg med stormskritt, kan det være lurt å konsultere en immigrasjonsadvokat eller kontakte U.S. Customs and Border Protection for råd.

Søkere anbefales derfor å sjekke statusen på ESTA-søknadene sine hvis de ikke har mottatt en oppdatering på søknaden innen 24 timer etter at den ble sendt inn.

Hvis det er problemer med ESTA-nettstedet, er det større sannsynlighet for forsinkelser i behandlingen av ESTA-søknaden. Disse problemene løses vanligvis i løpet av 4-8 timer, men søkere anbefales likevel å søke tidlig for å unngå uventede problemer.

Skaff deg riktig reisetillatelse til USA

Hvis du har pass fra et land med visumfritak, for eksempel Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand eller et annet vesteuropeisk land, kan du være kvalifisert til å få en ESTA for turist-, forretnings-, syke- eller transittformål. Kom i gang med søknaden din, ellers kan du lese mer om ESTA under vanlige spørsmål.

Søk om ESTA