Sjekk ESTA-status
ESTA nyheter, informasjon og hjelp.

ESTA godkjent og deretter avvist

Redigert: nov. 01, 2022  | Tags: ESTA stat, ESTA søknadsskjema

Introduksjon

Å få et ESTA godkjent og deretter i etterkant avvist er et uheldig, men hyppig resultat for mange Visa Waiver Program-besøkende til USA. Talløse antall ferie- og forretningsreiser har blitt ødelagt fordi ESTA-søkere ikke hadde bekreftet status på sin ESTA-godkjenning før de dro til flyplassen eller havnen for å gå ombord i sitt fly eller skip til USA. Reisende til USA som ikke kan benytte sine ferieplaner vil også mest sannsynlig lide av økonomiske konsekvenser fra å gi opp flybillettene sine, hotell- eller transportbestillinger.

Hvorfor ville et ESTA bli godkjent og deretter avvist?

Et ESTA kan trekkes tilbake til enhver tid etter at autorisasjonsgodkjenning er gitt. U.S. Customs and Border Protection (CBP) forbeholder seg retten til å avgjøre rett til innreise for enhver ESTA-søker som reiser under Visa Waiver Program. ESTA  utfører flere og kontinuerlige immigrasjons- og sikkerhetssjekker  rundt søkerkvalifikasjon. Slike sjekker skjer på diverse politimyndighets-, immigrasjons- og andre databaser. Dette sikrer av CBPs opplysninger alltid er nøyaktige og oppdaterte for å adressere utviklende sikkerhetstrusler rundt om i verden.

Hvordan vet jeg om mitt godkjente ESTA har blitt tilbakekalt?

Du vil bli varslet på én av flere måter om ditt godkjente ESTA har blitt tilbakekalt:

  1. Du vil motta en e-post fra Customs and Border Protection (CBP) som erklærer at ESTA-søknadsstatusen din har endret status. Når du sjekker statusen vil den indikere at ditt ESTA er tilbakekalt eller si «Reise ikke autorisert», noe som betyr at du ikke lenger har tillatelse til å reise under Visa Waiver Program.
  2. Du vil motta varsel fra den kommersielle fly- eller skipstransportøren du bestilte reisen din med som sier at ditt ESTA ikke lenger er gyldig eller godkjent.
  3. Du vil forsøke å sjekke inn på nett eller ved avreisestedet ditt og bli varslet av representanter for fly- eller skipstransportøren om at ditt ESTA er tilbakekalt.
  4. I enkelte sjeldne tilfeller kan du bli bedt om å forlate flyet eller skipet du har gått om bord i før det har avreise til USA, eller vil bli nektet innreise når du ankommer til den amerikanske grensen og få ditt ESTA tilbakekalt.

Hva er alternativene mine hvis mitt ESTA ble godkjent og deretter avvist?

Hvis ditt ESTA ble godkjent og du blir nektet ombordstigning på et fly eller et skip til USA, må du gjøre om på reiseplanene dine inntil du har innhentet den riktige autorisasjonen, vanligvis i form av et amerikansk visum hvis ditt ESTA har blitt tilbakekalt eller avvist.

Hva om det var en feil på mitt ESTA?

Hvis du føler at du kan ha gjort en feil på ditt ESTA, må du gjennomgå svarene du oppga på søknaden for å bekrefte at det ikke er noen kritiske feil som ville resultere i et tilbakekalt ESTA. Skulle du søke på nytt, gjør deg kjent med trinnene for å minimere vanlige ESTA-søknadsfeil.

Hvordan være proaktiv i sjekking av din ESTA-status

Søkere anbefales å grundig sjekke informasjonen de oppgir på sine ESTA-skjemaer, samt bruke en pålitelig tredjepartsleverandør til å gjennomgå ESTA-søknadene deres for feil eller uoverensstemmelser. Videre anbefales bekymrede søkere å sjekke status på søknaden sin regelmessig frem til datoen for deres avreise. Søkere kan regelmessig sjekke status på sitt ESTA for å avgjøre om det har vært en negative endring. Å sjekke en ESTA-søknad tar under et minutt og kan la deg unngå problemene med å måtte gjøre om på reiseruter samt gi deg ro i sjelen under reise.

Konklusjon

Et tilbakekalt ESTA kan føre til en ubehagelig og stressende situasjon der du må gjøre om på reiseplanene dine til USA samt påvirke fremtidige søknader for amerikansk visum og søknader om visumfritak. Den beste måten å redusere den helhetlige alvorlighetsgraden av disse effektene på reise er å regelmessig sjekke gyldigheten på ditt ESTA før avreise til USA.